5 mai 2024
A fost târnosită noua biserică a parohiei Costișata, din Bezdead

A fost târnosită noua biserică a parohiei Costișata, din Bezdead

A FOST TÂRNOSITĂ NOUA BISERICĂ A PAROHIEI COSTIȘATA, COMUNA BEZDEAD DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Foarte mulți credincioși din Comuna Bezdead și din localitățile învecinate au luat parte duminică, 24 septembrie 2023, la slujba de târnosire a noii biserici din Parohia Costișata, cu hramurile „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Sfinții Români”, ce a fost oficiată, ca de altfel și Sfânta Liturghie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Din sobor au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, Protopopul Protoieriei Pucioasa, precum și clerici de la parohiile din împrejurimi.

Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, a citit „Actul de sfințire” al sfântului locaș, iar Pr. Iulian Rainea, Protopop al Protoieriei Pucioasa, a adresat cuvântul de bun venit Ierarhului nostru. Apoi, Pr. Constantin Gheorghe Stroilescu, parohul bisericii nou târnosite, a mulțumit Chiriarhului nostru ca de altfel, tuturor celor ce s-au implicat în susținerea lucrărilor de construire a sfântului locaș.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a subliniat importanța deosebită pe care locașul de cult îl are în cadrul unei comunități, ca reper de sacralitate și simbol al valorilor fundamentale ale neamului românesc, fondate pe principiile nemuritoare ale Evangheliei lui Hristos, care au plămădit cultura, educația și viața socială a înaintașilor noștri. De asemenea, biserica este cea care manifestă solidaritatea, jertfelnicia, unitatea  și comuniunea pe plan local, reprezentând semnul binecuvântării lui Dumnezeu, al efervescenței credinței și al biruinței asupra tuturor potrivniciilor vremii.

Înaltpreasfinția Sa a acordat rangul de „iconom” Pr. paroh Constantin Gheorghe  Stroilescu și „Diploma mitropolitană de recunoștință” domnului Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamnei Teodora Anghelescu, Primarul comunei Bezdead, precum și unor binevoitori sprijinitori ai construcției ecleziale: Nenciu Valentin Dacian, Preda Horia, Mihai Luican Adrian, Mușat Viorel și Mușat Elena.

Cu acest prilej, au participat oficialități județene și locale care au dorit să fie alături de numeroșii credincioși prezenți la acest important eveniment spiritual eparhial.  

Precizăm că lucrările de construcție la acest nou locaș de cult s-au desfășurat între anii 2005-2023, cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al Comunei Bezdead, Consiliului Județean Dâmbovița, al enoriașilor parohiei și cu implicarea membrilor Consiliului Parohial.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial