Dum. sept. 8th, 2024

A fost tărăboi pe strada Poiana Ruzii, în Iedera.

7 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore după ce s-au luat la bătaie.

Totul ar fi pornit de la scandalul dintre doi fraţi şi un alt bărbat.

Cel din urmă s-ar fi răzbunat ulterior, împreună cu alţi apropiaţi.

Cearta a degenerat şi între două femei.

“La data de 24 mai a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni, sub coordonarea unui procuror de la parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, șapte persoane au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Acestea sunt cercetate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, ulterior, după audieri, fiind plasate sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în ziua de 20 mai a.c., pe strada Poiana Ruzii din Iedera, pe fondul unui conflict spontan, unul dintre bănuiți, în vârstă de 31 de ani, împreună cu fratele acestuia, ar fi agresat fizic și ar fi lovit cu un obiect (piatră) un tânăr de 17 ani.

Partea vătămată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, la data de 22 mai a.c., pe strada Principală, victima, împreună cu alți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 33 de ani, din Iedera, l-ar fi agresat pe bărbatul de 31 de ani.

Totodată, pe fondul conflictului spontan produs anterior, la data de 23 mai a.c., o femeie de 24 de ani, din iedera, în timp ce se afla pe strada Poiana Ruzii, ar fi agresat fizic o altă femeie de 36 de ani. În plus, prin faptele acestora, cele șapte persoane ar fi tulburat ordinea și liniștea publică. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat IPJ Dâmboviţa.