joi. sept. 19th, 2024

Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o nouă încăierare în satul Iazu din comuna Cojasca.

Un bărbat, de 42 de ani, a sunat la 112 şi a cerut ajutor după o ceartă cu un consătean.

În scandalul celor doi s-au implicat însă mai multe persoane, rude ale celor doi, ne-au declarat martorii.

După bătaie, cele cinci victime, cu vârste între 24 şi 69 de ani, au fost transportate la spital.

Ulterior, jandarmii şi luptătorii de la Acţiuni Speciale au mers acolo. Au fost făcute percheziţii şi au fost ridicate mai multe bâte, un box metalic şi alte obiecte folosite în încăierare.

În urma probatoriului administrat de polițiștii de la Secția nr. 3 Poliție Rurală Butimanu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice

În cursul serii de 9 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat de 42 de ani, din Iazu, cu privire la faptul că are un conflict cu o persoană.

La fața locului, pentru aplanarea conflictului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu, împreună cu jandarmii și luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că, inițial, ar fi avut loc un conflict între doi bărbați de 42 și 36 de ani, ulterior, fiind implicate mai multe persoane (rude).

În urma agresiunii, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 69 de ani, au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.

Pentru administrarea probatoriului în cauză, ieri, 10 septembrie, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară în comuna Cojasca, unde au fost identificate și indisponibilizate mai multe obiecte contondente care ar fi fost folosite în timpul conflictului (box metalic, bâte, ș.a.).

Tot pe parcursul zilei de ieri, față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, aceștia fiind bănuiți că, în timp ce s-ar fi aflat pe strada Barbarie din comuna Cojasca, s-ar fi agresat fizic reciproc și ar fi tulburat ordinea și liniște publică.

La data de 11 septembrie a.c., cei patru vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a informat IPJ Dâmboviţa.