20 aprilie 2024
A făcut sacrificiul suprem. Sorin, un salvamar de fel din Târgovişte, a murit la Eforie încercând să salveze un turist

A făcut sacrificiul suprem. Sorin, un salvamar de fel din Târgovişte, a murit la Eforie încercând să salveze un turist

Furtuna pornită acum două zile în largul Mării Negre, cu un vânt de 60 kilometri pe oră, a ridicat luni valuri de trei metri în apropirea țărmului în sudul litoralului și a provocat trei decese.

Un salvamar și-a pierdut viața în Eforie în timp ce încerca să salveze un turist din apele care parcă fierbeau.

Bărbatul a murit și el. În zona cu valuri mari și curenți puternici, a fost arborat steagul roșu care interzice înotul dar sunt mulți oameni care nu respectă interdicția. Printre ei, un tânăr din Suceava care s-a înecat în zona plajei din Saturn.

În marea care ridica valuri și de trei metri, salvamarul Sorin Olariu a fost primul care a răspuns apelului de ajutor pentru un turist de 28 de ani din Ialomița, înghițit de apele agitate. Bărbatul ignorase steagul roșu care interzice înotul iar curenții periculoși l-au tras la fund.

Cu o experiență de 4 ani ca salvamar și zeci de turiști scoși la limită din mare, Sorin Olariu, de fel din Târgovişte, a crezut că îl poate ajuta însă, panicat, turistul a făcut un gest fatal pentru amândoi.

Gelu Vătămănescu, Salvmar Șef Eforie: „S-a agățat de salvator, l-a băgat la fund.”

Un al doilea salvamar a încercat apoi minute în șir să îi găsească, în mare. Când în cele din urmă i-a adus pe mal, era târziu. Salvamarul Sorin Olariu avea 48 de ani.

Cristi Bocănilă, Salvamar: „S-a dus să ajute victima și ceea ce se întâmplă cam de fiecare dată, le dăm tubul să se prindă de tub și ei lasă tubul deoparte și se agață de noi. A făcut sacrificiul suprem”.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial