lun. dec. 23rd, 2024

volAsociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Asociația Chindia Jurasic Park, cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a organizat în perioada 9-11 noiembrie2018, o tabără educativă pentru tineret cu acțiuni specifice de turism montan, pe valea Ialomiței, la Complexul Hotelier Gâlma, la limita dintre munţii Bucegi și munții Leaota.

La sfârșit de săptămână, cei 36 de tineri, cu vârste între 14 și 18 ani, proveniţi de la școli din Titu, Nucet și Târgoviște au beneficiat de vremea frumoasă, dar și de experiența monitorilor celor două asociații partenere.

Vineri după amiază, tinerii au fost organizați în 4 grupe, apoi au trecut, alternativ, pe la cele patru ateliere de lucru: prezentarea echipament de munte (atât pentru perioada de vară, cât și pentru cea de iarnă), prezentarea echipamentului specific (alpinism, cățărare și rapel), prezentarea marcajelor turistice din România și inițiere în orientarea sportivă cu busola, precum și învățarea unor de cântece de munte.

A doua zi, pe o vreme frumoasă, de toamnă târzie, s-a plecat în două activități diferite: drumeție montană pe frumoasa vale a Raciului, cu sosire la captarea din zona cheilor Raciului și la atelierul de cățărare-rapel de pe simbolica stâncă numită Gâlma Ialomiței. După prânz, s-a făcut rotația, astfel că toți tinerii au avut ocazia să participe la fiecare din probele practice ale turei. După o cină caldă, revigorantă, programul serii a continuat în clubul frumoasei locații, în acorduri de chitară.

Dimineața zilei de duminică a fost consacrată punerii în practică a cunoștințelor de orientare sportivă prin participarea tuturor, la un inedit concurs de orientare cu busola pentru descoperirea posturilor, evident contra timp.

La finalul taberei, cu simbolica Diplomă de participare primită, s-a făcut fotografia de grup, iar tinerii au avut ocazia de a aprecia interesantele cunoștințe primite la această „școală de educație montană” exprimându-și intenția de a participa și la alte etape ale periplurilor montane.

Felicitări tuturor participanţilor la acest ultim concurs, din anul 2018, derulat pe cărările Bucegilor!

Vă aşteptăm alături de noi şi la acţiunile viitoare!

Proiectul face parte din programul Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ “Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care în cele 81 de etape desfăşurate până în prezent a implicat peste 4000 de persoane în cei nouă ani de la înfiinţarea asociaţiei.

Bocanciu Ileana

Preşedinte AEFC – Coordonator proiect