Primarul oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe, le mulţumeşte tuturor cetăţenilor care au participat, în intervalul 20 – 22 iulie 2018, la manifestările prilejuite de Zilele Oraşului Găeşti, la 520 de ani de atestare documentară. Spectacolele organizate în cele trei zile festive au fost suportate, din punct de vedere financiar, exclusiv de sponsori, degrevând bugetul oraşului de o cheltuială substanţială.
Deşi Consiliul Local Găeşti a prevăzut, pentru organizarea evenimentului Zilele Oraşului Găeşti, suma de 220.000 de lei, din aceasta s-au făcut cheltuieli totale de 44.000 de lei, în vederea organizării Deschiderii oficiale a manifestărilor Zilele Oraşului Găeşti, pe 19 iulie, şi pentru organizarea Crosului Veteranilor. Premierea cuplurilor care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsătorie, premierea doamnei care a împlinit 100 de ani şi a unui veteran de război (în total, 23.000 lei), premiile acordate la competiţia „Crosul veteranilor”, materialele promoţionale şi cheltuielile administrative sunt justificate, financiar-contabil, şi pot fi consultate de toţi cei interesaţi la sediul Primăriei Găeşti.
Precizarea este importantă, mai ales pentru că, în spaţiul public, au apărut informaţii – difuzate de consilieri locali ALDE, dar şi de oameni cu studii juridice – potrivit cărora administraţia locală ar fi cheltuit pentru spectacole, pe lângă sumele primite din sponsorizări, şi banii prevăzuţi în buget, iar în sprijinul acestei susţineri a fost prezentat proiectul de hotărâre al rectificării de buget. Dezinformarea este făcută cu bună ştiinţă şi cu rea-credinţă, pentru că, altfel, este greu de crezut că un consilier local sau un jurist, în speţă un avocat, nu cunoaşte distincţia dintre proiecţia şi execuţia bugetară.
Dacă însă distincţia nu poate fi făcută, în lipsa cunoştinţelor de specialitate necesare, atunci afirmaţiile nu au decât caracter speculativ şi vin din partea unor oameni fără expertiză, care însă emit pretenţia că deţin cunoştinţele şi inteligenţa necesare să emită astfel de judecăţi de valoare.
În opinia acestor persoane rău-intenţionate sau cu extrem de puţine cunoştinţe în domeniul administraţiei publice locale, găeştenii nu au dreptul la o sărbătoare reprezentativă. Ei sunt însă jigniţi, minimalizaţi de „tagma inteligenţilor”, apostrofaţi dacă-şi exprimă aprecierea sau mulţumirea pentru manifestările organizate, insultaţi şi, în cele din urmă, minţiţi cu neruşinare.
Primăria Găeşti va sancţiona public, de acum înainte, fiecare derapaj de la adevăr făcut de aceste personaje, întrucât cetăţenii au dreptul să primească informaţii reale, complete şi corecte şi să nu mai fie înveninaţi, printre greşeli de ortografie, punctuaţie şi logică, cu frustrări venite din partea celor care, în lipsă de ocupaţie, îşi dedică viaţa spamării unei reţele de socializare.