lun. dec. 23rd, 2024

Webp.net-resizeimageSarcina şi naşterea unui copil sunt evenimente unice, pline de bucurie şi speranţă. Să devii părinte este cu siguranţă una dintre cele mai tulburatoare experienţe ale vieţii, însă și cea mai frumoasă.
Maternitatea este un eveniment natural, spontan, însă în realitate pentru unele femeii, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Experienţa maternităţii este însoţită de schimbări mai mult sau mai puţin controlate, în funcţie de istoria personală, de mediul socio-economic, de copilăria fiecărui individ, de susţinerea familială, de stabilitatea psihica a femeii insărcinate ( fără să uităm de autorizaţia inconştientă a propriei mame de a deveni mamă la rândul ei).
În România, viitorii părinţi şi cei ce deja se bucură de acest statut sunt obişnuiţi să se informeze, adesea, cu privire la aspectul medical al sarcinii, să citească ghiduri dedicate aspectelor fizice ale acesteia şi ale maternităţii, neglijând aspectele psihologice. Numeroase evenimente pot bloca constient sau înconstient accesul la maternitate sau pot perturba această stare naturală.

In cadrul workshopului ne-am propus să abordăm maternitatea ca privilegiu al vieţii de familie. Ne dorim ca acest eveniment să explice o serie de senzaţii, emoţii şi întrebări prin care trece orice femeie insărcinată, ori care se pregăteşte să devină mamă sau orice cuplu care se pregătește pentru o nouă etapă a vieții – a deveni părinte.
Aşadar, abordăm urmatoarele elemente din psihologia maternităţii:
– sarcina şi reprezentarea ei psihologică
– cum devii mamă? cum devii tată?
– de la viaţa intrauterină la viaţa extrauterină
– capacităţile senzoriale ale fătului
– viaţa psihică, emoţională şi cognitivă a fătului
– relaţia mamă-făt
– manifestări psihice caracteristice femeii gravide
– relaţia de cuplu şi sarcina
– metode şi tehnici de prevenire a depresie în sarcină şi după naştere
– semnele depresiei în sarcină şi dupş naştere
– discutii libere
Durata : 2 ore, intervalul orar 17 :00 – 19:00, la etajul VI al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în data de 5 iulie 2018.
Taxa de participare este o donație de minim 10,00 lei în vederea achiziționarii echipamentului necesar pentru Terapia prin Muzică în secțiile OG I, OGII si Neonatologie.
Workshopul va fi sustinut de Mihaela Ghercă – psiholog clinician în Sectiile mai sus menționate.
Pentru întrebări sau lămuriri suplimentare, sunați la numarul de telefon: 0733.37.22.84.