mar. dec. 24th, 2024

acct3Accidente rutiere ușoare

În perioada 30 martie-01 aprilie a.c., pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 6 accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a 7 persoane.

Evenimentele rutiere s-au produs pe raza localităților Urziceanca, Ciocănești, Tărtășești, Mogoșani, Hagioaica și Tătărani.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit ca și cauze generatoare neacordarea priorității de trecere vehiculelor, neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum, neasigurarea la efectuarea manevrei de întoarcere, depășire neregulamentară, abateri comise de un căruțaș și un biciclist.

Pentru prevenirea implicării în accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a sistemului de fânare și a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!

Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul șofatului și vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia ! Așadar, concentrați-vă asupra traficului!

Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Centura de siguranţă poate salva viaţa! Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Persoanelor care se deplasează cu bicicleta, le recomandăm:

Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare.

Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).