„La nivelul organizaţiilor judeţene există o stare de nemulţumire profundă, furie, pentru că PNL nu şi-a asumat formarea guvernului, deşi existau premisele pentru acest lucru şi se putea forma o majoritate parlamentară, din PNL, USR, PMP, UDMR, minorităţi şi parlamentarii puterii nemulţumiţi de Liviu Dragnea.
Toată lumea îşi pune întrebarea de ce nu s-a acţionat. Ar fi trebuit rostit un nume la ieşirea de la consultări. Acest lucru mi-l asum, şi aş merge pe linia preşedintelui Iohannis şi aş îmbrăţişa nemulţumirea şi m-aş fi aşteptat ca toată opoziţia să vină cu un nume. şi atunci eram puşi într-o altă situaţie.
Sincer?! Îmi scapă ce s-a întâmplat acolo chiar dacă am avut un Biroul Permanent Naţional, n-a fost pe ordinea de zi acest subiect, dar eu aş fi rostit un nume. Suntem totuşi un partid care ne putem asuma. Înclin să cred că nu s-a reuşit o coagulare a dreptei, în ciuda discuţiilor care au avut loc, fiecare cu pretenţiile lui. Categoric, printr-o cutumă, Ludovic Orban, ca preşedinte de partid, ar fi trebuit nominalizat. (…)
Cuvântul ticălos cred că este prea mult şi prea dur, dar subscriu la ceea ce spune Cataramă… O simt şi în judeţul Dâmboviţa, simt acest curent de nemulţumiţi, de frustraţi, care nu înţeleg că a avut loc un proces democratic, fie el şi în interiorul partidului, că există o conducere la nivel judeţean şi naţional care trebuie respectată până la viitoarele alegeri. Până atunci te antrenezi, citeşti cărţi, te mai duci la şcoală, mai înveţi gramatică, matematică şi ce ai nevoie, te prezinţi în faţa electoratului PNL, îţi prezinţi programul şi lumea te votează.
Până atunci, dacă eşti bărbat, te încolonezi, dacă nu, recomandarea mea pentru aceşti frustraţi este că pot să meargă şi în parc la table”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu.