vin. dec. 27th, 2024

valahCOMUNICAT DE PRESĂ

În data de 8 decembrie 2017, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, s-a desfășurat acțiunea „Crăciun fericit pentru toți copiii”. În această zi, studentele anului I de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar au pregătit cadouri pentru un număr de treizeci de copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Casa Soarelui” din Târgoviște – Centrul de Recuperare, Socializare, Consiliere a Copilului cu Dizabilități, coordonat de asistent social Sorina Elena Dincă. Acțiunea s-a desfășurat sub îndrumarea Pr. prof.univ.dr. Marian Vîlciu, decanul facultății și a doamnei conf.univ.dr. Alina Anghel, cadru didactic în cadrul acestei specializări. La centrul de zi, studentele au fost așteptate de copii cu adevărat speciali, de părinții acestora și de echipa multidisciplinară din cadrul centrului.

„Bucuria copiilor este și bucuria noastră! Sărbătorile Crăciunului sunt prilej de bucurie pentru noi toți. Faptul că am reușit să bucurăm acești copii minunați ne înnobilează”. (Pr. prof.univ.dr. Marian Vîlciu)

„Mobilizarea studentelor a fost exemplară. Au alcătuit cadouri din resurse personale. Au pus mult suflet și pasiune în tot ceea ce au desfășurat. Alături de copii au confecționat globuri, au pregătit bradul, au discutat cu părinții, au cântat și s-au jucat. Nu pot exprima emoția studentelor și a părinților acestor copii. A fost de poveste!  Satisfacția mea este și mai mare atunci când văd în jurul meu o generație de studenți extrem de empatică, altruistă și responsabilă”. (conf.univ.dr. Alina Anghel)

„Scopul acestei acțiuni a fost de a aduce o mică bucurie copiilor. Cu ajutorul doamnei profesoare Alina Anghel, fiecare student și-a jucat rolul de Moș Crăciun pentru fiecare copil. Fericirea de pe chipurile lor a însemnat mai mult decât cuvintele de mulțumire. Prin această acțiune am vrut să dovedim că există Moș Crăciun și că solidaritatea este un lucru care se învață. Îmi doresc să repetăm acest gest și cu alte ocazii, nu trebuie să fie o sărbătoare ca să îi ajutăm pe alții, o putem face în fiecare zi”. (Mariana Trifu, studentă PIPP, anul I)

„Ne-am bucurat să primim vizita studentelor în preajma sărbătorilor de iarnă. Împreună am transformat ziua în magie, prin dragostea cu care musafirii s-au implicat, au dăruit și s-au integrat în marea noastră familie: terapeuți, copii și părinți. Le mulțumim și pe această cale”. (coord. centru, as. soc. Sorina Dincă)

Acțiunea studentelor a fost urmată de o dezbatere referitoare la perspectiva de realizare a educației incluzive în contextul parteneriatelor educaționale, realizată cu specialiștii din centru: psihologi, asistenți sociali, kinetoterapeuți, pedagogi. Discuțiile au condus la nevoia de implicare și responsabilizare a tuturor actanților educaționali în demersurile legate de educația incluzivă. De asemenea, studentele și-au exprimat dorința de a realiza activități de voluntariat și de a participa la campania de conștientizare și recunoaștere a problematicii copiilor cu autism, care se va desfășura în primăvară, în școlile din mediul rural, alături de specialiștii centrului.

 

 

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE