mie. dec. 25th, 2024

2-1-Acțiuni pentru siguranța participanților la trafic

La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la formațiunile de profil din teritoriu, împreună cu efective din mediul rural, au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Poliţiştii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, 39 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 7 la O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și 71 pentru nerespectarea de către conducătorii auto a normelor rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002, restul fiind la alte acte normative.

De asemenea, 71 de pietoni, bicicliști și căruțași au fost amendați pentru abaterile comise în trafic.

Polițiștii vor continua să fie prezenți în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

tren-zapadaÎn această perioadă, poliţiştii de la Transporturi vor fi prezenţi la datorie şi vor asigura menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi respectarea regulilor de convieţuire socială în staţiile de cale ferată şi trenurile de persoane.

Aşadar, dacă alegeţi să călătoriţi cu trenul, poliţiştii de la Transporturi vă recomandă să ţineţi cont de câteva sfaturi preventive:

Urmăriţi prognoza meteo şi nu plecaţi la drum dacă se anunţă ninsori abundente!  Există riscul să rămâneţi înzăpeziţi. Informaţi-vă asupra mersului trenurilor sau întârzierilor de trenuri cauzate de starea vremii.

Evitaţi să parcurgeţi distanţe lungi şi greu accesibile în zone unde există pericolul de blocaj sau accidente cauzate de căderi masive de zăpadă.

În cazul în care urmaţi un tratament medicamentos, verificaţi dacă aveţi la dumneavoastră medicamentele necesare pe timpul călătoriei.

În gări şi autogări, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei, nu le acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

Nu consumaţi băuturi, cafea ori alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă.

În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători ori în staţiile CFR, adresaţi-vă urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi, încercând să aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor toate detaliile care pot duce la soluţionarea cauzei!

lemnDepistaţi de poliţişti în timp ce transportau ilegal material lemnos

Ieri, 27 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 8 Valea Mare, în colaborare cu pădurari, au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, au fost depistați trei bărbați, în timp ce transportau aproape 3 mᶟ de material lemnos, deşi nu dețineau avize de însoțire ori documente justificative de proveniență.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestora în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 

  •  rutiInfracţiune la regimul rutier, cercetată de poliţiştii dâmboviţeni

În ziua de 27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 36 de ani, din Târgoviște, în timp ce conducea pe raza localității un autovehicul a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

Pe numele lui, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraPoliţia rutieră atrage atenţia bicicliştilor :

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Totodată, pentru reducerea gradului de implicare în accidente de circulaţie, le recomandăm celor care se deplasează cu bicicleta:

Respectați cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa voastră, cât şi a celorlalți participanţi la trafic.

Nu circulați pe drumul public dacă vă aflați sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Nu transportați și nu trageți obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalți participanţi la trafic.

Semnalizați din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestați atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriți la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteți continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă reflectorizantă!

poliACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DÂMBOVIȚENI, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Ieri, polițiștii au intervenit la 55 de evenimente, majoritatea sesizări prin 112, au constatat aproape 30 de infracțiuni și au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale

La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, în tot județul, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 6 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 55 de evenimente, dintre care 46 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 29 de infracţiuni, iar împotriva uneia dintre persoanele bănuite de infracțiuni au fost dispuse și măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.430 de lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

hottvCOMUNICAT DE PRESĂ

Paza bună trece primejdia rea, spune un vechi proverb românesc.

Pentru prevenirea furturilor din locuințe, polițiștii vă recomandă:

Apelați  la o persoană de încredere care să vă ridice corespondența, atunci când părăsiți locuința pentru o perioadă mai lungă.

Facturile sau scrisorile lăsate în ușă sau în cutia poștală pot fi un semn pentru hoți că o casă este nelocuită.

Nu publicați pe rețelele de socializare informații despre bunurile de valoare deținute, câștigurile în bani sau despre faptul că veți lipsi o perioadă de acasă.

Montați grilaje la ferestre și încuietori solide la ușa de acces, mai ales dacă locuiți la parter sau la etajul întâi.

Dacă locuiți la bloc, montați interfon, luați măsurile necesare ca la intrările blocului și pe paliere să existe o iluminare corespunzătoare și dotați cu încuietori solide ușile de la subsol, terase și intrările suplimentare.

Încuiați ușa de la intrare permanent, chiar dacă sunteți în locuință.

Dacă locuiți la casă, evitați depozitarea în curtea locuinței a ambalajelor bunurilor de valoare achiziționate. De asemenea, puteți monta un sistem de supraveghere video în exterior care să vă transmită la distanță, prin internet, orice activitate desfășurată în curtea casei.