lun. oct. 28th, 2024

accimf2În ultimele 48 de ore, pe raza județului Dâmbovița s-au produs cinci accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a cinci persoane.

Din fericire, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa sau nu a fost rănită grav în accidentele de circulaţie produse pe drumurile din Dâmboviţa.

Din verificări a reieșit că unul dintre șoferi nu ar fi respectat regulile privind efectuarea manevrei de depășire și un alt conducător auto nu a păstrat o distanță corespunzătoare în timpul deplasării.

De asemenea, două accidentele de circulație s-au produs pe fondul nesupravegherii minorilor în timpul deplasărilor pe drumurile publice și altul ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum și să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de  celelalte autovehicule.

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase