30 aprilie 2024
Au vrut să afume carnea de porc şi-au dat foc gospodăriei! Numai una dintre intervenţiile pompierilor!

Au vrut să afume carnea de porc şi-au dat foc gospodăriei! Numai una dintre intervenţiile pompierilor!

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente: • Ieri – 28 decembrie, la ora 05:28, pompierii de la Detașamentul Târgoviște au fost solicitaţi pe DN-72A, pe raza localităţii Dragomireşti, pentru sablarea carosabilului în urma producerii unui accident rutier; • Ieri – 28 decembrie, la ora 05:40, pompierii de la Garda Corneşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Finta. Un coş de fum deteriorat se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului. Au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca.40mp, acoperişul a două anexe pe o suprafaţă de cca.150mp şi cca.3000kg plante furajere (fân);

• Ieri – 28 decembrie, la ora 12:48, pompierii de la Detaşamentul Pucioasa au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Vulcana Băi. Se pare că incendiul a pornit de la o afumătoare din lemn, unde proprietarul a făcut focul pentru a afuma carne. Au ars: afumătoarea, acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca.100mp şi cca.4000kg plante furajere depozitate ăn podul anexei;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 16 solicitări. Echipajul SMURD Târgoviște a intervenit la 10 solicitări, iar echipajul SMURD Titu a intervenit la 6(şase) solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, halenă alcoolică, probleme respiratorii, dureri lombare și abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate. În atenţia cetăţenilor!

Pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a preveni producerea unor incendii la gospodăriile populaţiei, Serviciul Prevenire din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte câteva măsuri elementare ce trebuie respectate în această perioadă:

• Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată şi autorizată; • NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; • NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă, aşezând în dreprul acesteia, pe podea, o tăviţă metalică; • NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei, a aparatelor de încălzire electrice sau pe acestea; • Stingeţi focul din sobă şi decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi; • NU utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; • NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori; • NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului; • NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune. • Confecţionaţi afumătorile din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasaţi-le independent de celelalte construcţii din gospodărie. Personalul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa vă transmite sincere urări de sănătate, fericire și prosperitate. Anul Nou să vă dăruiască liniște, stabilitate și împlinirea tuturor dorințelor. “LA MULŢI ANI !”

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial