mie. dec. 25th, 2024

batranGreu de crezut, dar inca se fac bani frumosi din naivitatea unora, ce pot fi usor pacaliti prin metoda accidentul.

La Ploiesti, 8 indivizi, dintre care doi condamnati pentru omor deosebit de grav, sunt acum cercetati si pentru inselaciune. Din penitenciar, cei doi reuseau sa convinga oamenii sa le dea complicilor, din reteaua pe care o coordonau, chiar si 7 mii de euro. Cazuri asemanatoare sunt cercetate si de politistii din Harghita si Dambovita.

Un batran de 77 de ani, din Targoviste, a fost anuntat prin telefon ca fiul lui, stabilit in Norvegia, a suferit un grav accident si are nevoie de 3000 de euro pentru tratamente. Disperat, omul a dat dat fuga imediat la banca sa scoata banii din cont.

Angajatele bancii si-au dat seama ca este ceva necurat la mijloc si l-au sfatuit pe barbat sa nu dea banii necunoscutilor. Apoi, au sunat la 112 si au chemat politistii.

Cristian Mihaescu: I-am crezut. De ce? Pentru ca am avut o stare emotionala. Mi-au spus sa imi blochez toate telefoanele.

In Dambovita s-au inregistrat in ultimele zile nu mai putin de 5 plangeri similare. O pensionara a apucat sa le dea escrocilor 9 mii de lei.

Si in Prahova sunt 14 oameni care, in ultima perioada,  au fost inselati exact in acelasi fel. Aici, anchetatorii au descoperit reteaua de escrorci din care banuiesc ca fac parte 8 indivizi, doi aflati deja in inchisoare, pentru omor deosebit de grav.

Anchetatorii spun ca suspectii dadeau telefoanele alarmiste din penitenciar si isi trimiteau apoi complicii sa incaseze banii de la victimele credule.

Banii respectivi erau transmisi nu prin mijloace de plata, ci erau ridicati direct prin intermediul unuia dintre cei 5 complici care ulterior transmieau banii adevaratilor infractori. Sume cuprinse intre 2000 de lei si 7 mii de euro.

Intr-un alt dosar, un bucurestean condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru omor a reusit sa pacaleasca in acelasi fel 3 persoane din Odorheiu Secuiesc.