Dum. oct. 27th, 2024

cardFiți precauți și nu veți deveni victima unei înșelăciuni !

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați că un bărbat de 40 de ani, din localitate, a fost înșelat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în ziua de 02 februarie a.c., partea vătămată ar fi comandat de pe un site de publicitate accesorii pentru un telefon mobil pentru care ar fi plătit 325 de lei.

După verificarea coletului, partea vătămată a constatat că produsele nu corespund și a încercat să ia legatura telefonică cu vânzătorul, însă acesta nu a mai răspuns.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Poliţiştii din Târgoviște au identificat principalul bănuit în cazul unui furt dintr-o societate comercială

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au identificat un bărbat de 33 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 03 februarie a.c., în timp ce se afla într-un magazin de articole de încălțăminte din Târgoviște, ar fi sustras o pereche de pantofi, profitând de neatenția agenților comerciali.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului și recuperării prejudiciului.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici:

Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112!

Acţiuni ale poliţiştilor din Târgovişte

Poliţiştii de la ordine publică și poliție rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru reducerea riscului rutier.

În cadrul filtrelor instituite, poliţiştii au constatat două infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.020 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 8 permise de conducere, dintre care 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor.

Totodată, au fost depistate trei persoane în timp ce transportau material lemnos, deși nu posedau documente justificative de proveniență și transport.

S-a procedat la sancționarea contravențională a acestora conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de 3,10 m³ de material lemnos și vehiculele au fost confiscate.

Cercetată pentru furtul unei conducte metalice

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au surprins o femeie în timp ce încerca să încarce într-un atelaj hipo o conductă metalică ce aparținea unei societăți comerciale.

Bunul sustras a fost restituit reprezentanților societății, iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

La finalizarea cercetărilor se va propune soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni.