Cercetat pentru comiterea de infracţiuni la Codul Silvic
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Tătărani au fost sesizaţi de un bărbat de 54 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos de pe proprietatea sa.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui bărbat de 46 de ani.
Din cercetări, a reieşit că în ziua de 28 decembrie 2016, cel în cauză ar fi tăiat şi sustras material lemnos dintr-o pădure situată pe raza localității Gheboieni, aparținând persoanei vătămate.
Pe numele bănuitului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmboviţa continuă acțiunile pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică
În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.
Astfel, polițiștii au constatat 22 de infracțiuni, 17 fiind judiciare, două de natură economică, două la regimul rutier și una la Codul Silvic și au intervenit la 25 de evenimente, dintre care 15 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.300 de lei, dintre care 16 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 80 pentru încălcarea normelor rutiere.
Polițiștii sunt prezenți și astăzi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.
Poliția rutieră recomandă tuturor cetățenilor care pornesc la drum să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcția de deplasare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.
Poliţia rutieră atrage atenţia bicicliştilor :
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.
Totodată, pentru reducerea gradului de implicare în accidente de circulaţie, le recomandăm celor care se deplasează cu bicicleta:
Să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalte categorii de participanţi la trafic.
Să nu circule în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Să nu se ţină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul.
Să nu transporte sau sa tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalti participanţi la trafic.
Să semnalizeze din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
Să manifeste atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să se oprească la colţul străzilor pentru a se asigura că pot continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.
Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bicicliştilor.
Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).