lun. dec. 23rd, 2024

radar-politie-DN 71 Doiceşti-Aninoasa; Priboiu-Fieni ;Ulmi-Brăteşti-Conţeşti-Racari;

-DN 7 Tărtăşeşti-Slobozia Moara; Lunguleţu-Titu; Mătăsaru-Valea Mare

-DN 72 Picior de Munte- Dumbrava; Adanca-Darmanesti

-DN 72 A Gheboieni-Voineşti- Malu cu Flori

– DJ 720 Gura Ocniţei-Moreni; DJ 701 Titu-Cornatelu;

– DN 61 Gaesti-Petresti,

-DN 1 A Butimanu- Crevedia,

-Târgovişte: Aleea Sinaia; Tudor Vladimirescu, Şoseaua Găeşti; Calea Domnească

ALEGE VIAŢA ! Pentru deplasări în siguranţă, respectaţi regulile de circulaţie!

În această perioadă, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor acţiona în sistem integrat, pe principalele artere ce tranzitează judeţul, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului.

Se vor avea în vedere şi sectoarele de drum spre staţiunile montane, unde se anticipează valori ridicate de trafic.

Acţiunile poliţiştilor vizează depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi a conducătorilor auto ce se deplasează pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau care încalcă regimul legal de viteză.

Pentru o deplasare în condiţii de siguranţă, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Având în vedere condiţiile meteo specifice sezonului de iarnă, existente pe multe dintre tronsoanele de drum din ţară, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o

temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

De asemenea, se recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

De evitat acţionarea bruscă a frânei şi a mecanismelor de direcţie, în condiţiile unui carosabil alunecos, deoarece se poate derapa foarte uşor . Este indicat să se folosească cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei, conducătorii auto nu trebuie să vireze şi să frâneze în acelaşi timp.

În ceea ce îi priveşte pe conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, şofatul pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Drum bun !