lun. dec. 23rd, 2024

ambc“Numărul de solicitări este în permanentă creştere. Este o consecinţă directă a sărbătorilor. Şi situaţia se menţine şi după sărbători pe fondul exceselor alimentare şi de alcool. Apar tulburări digestive care de regulă conduc la creşterea numărului de urgenţe.

De departe însă numărul de solicitări este mai mare pe zona de sud a judeţului unde, poate că, populaţia este puţin mai săracă. Poate şi pentru acest motiv şi pentru că oameni nu au o altă posibilitate să ajungă la spital apelează foarte mult la Ambulanţă.

Ei ştiu că dacă se apelează 112 Ambulanţa vine şi va fi transportat la Camera de Gardă. Aici este problema. Dar într-adevăr! Prima senzaţie este că ajungând cu Ambulanţa intră mai repede în Linia de Gardă la consult medical. Este însă numai o primă impresie.

Aceasta pentru că Ambulanţa trebuie eliberată, targa trebuie eliberată şi pacientul este predat la UPU. Acolo însă se face trierea urgenţelor şi dacă nu este o urgenţă majoră cu siguranţă pacientul va aştepta la rând.

În plus, poate că există şi influenţa mass-media: exemplu în Bucureşti. Atunci când a decedat Gyuri Paşcu: în trei zile mulţi aveau infarct. S-au înregistrat 1700 de solicitări în 24 de ore şi de-abia au făcut faţă’, a declarat dr.Ruxandra Chealfă, managerul Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa.