mie. dec. 25th, 2024

alg-gALEGE SĂ FII CORECT! a ajuns și la Găești

Ieri, 7 decembrie, mesajul campaniei “Alege sa fii corect!” a fost transmis şi cetăţenilor din Găești, în cadrul unei acţiuni de informare ce s-a desfăşurat în zona centrală a orașului.

Poliţiştii, alături de jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au discutat cu cetăţenii, i-au informat cu privire la contravenţiile şi infracţiunile specifice campaniei electorale şi le-au înmânat flyere.

Alegătorii au fost sfătuiţi să deţină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală şi să respecte confidenţialitatea votului.

În Dâmbovița, în afara promovării mesajului campaniei prin intermediul media, efectivele de poliție, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Instituției Prefectului, derulează activități direct în rândul publicului țintă, respectiv persoanele cu drept de vot.

De asemenea, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost instruiți în această dimineață cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale, în special a celor de natură electorală precum și în vederea asigurării ordinii și liniștii publice la secțiile de votare.

alegeALEGE SĂ FII CORECT!, o campanie a Ministerului Afacerilor Interne

În contextul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Ministerul Afacerilor Interne derulează campania ALEGE SĂ FII CORECT!, de promovare a corectitudinii, responsabilității și respectării legislației electorale.

Stimați cetățeni,

În cazul în care sesizați orice încălcare a legii electorale, anunțați imediat Poliția!

Vă informăm că legea electorală interzice:

  • Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat ;

  • Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales ;

  • Utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals;

  • Introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât prevede legea.

Constituie contravenții următoarele fapte:

  • Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia;

  • Sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediile secțiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidați;

  • Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propaganda electorală tipărite;

Informați-vă și respectați legislația electorală ! Mai multe date puteți obține accesând http://www.mai.gov.ro/index-campanie.html.