lun. dec. 23rd, 2024

uput„Deficit de medici avem în mod special pe anumite secţii grele începând cu Cardiologia unde încercăm să mai atragem încă o doamnă doctor. La fel, avem probleme cu Terapia Intensivă care este o secţie vitală pentru un spital judeţean.

Aici avem foarte puţini medici, încercăm să mai atragem, ne bazăm şi pe sprijinul şefului secţiei, dr. Aldea, care încearcă să ne ajute şi să mai aducă pe cineva de la Bucureşti. Salarizarea este motivantă la alte spitale şi din cauza aceasta este bătaie pe speciali ştii de terapie intensivă, iar fără Terapie Intensivă, spitalul moare. Avem personal, dar suntem la limita inferioară…

De asemenea, Cardiologia este foarte grea şi importantă. Unitatea de Primiri Urgenţe se încadrează în aceeaşi categorie. Avem nişte promisiuni, momentan să zicem că ne-am descurca, dar la medici avem deficit.

Am observat că personalul nu este preocupat, în măsura în care aş vrea eu, într-o rezolvare mai rapidă a cazului, dar şi în ceea ce priveşte comunicarea cu aparţinătorii.

Aici recunosc că este o mare problemă a sistemului românesc de sănătate, în momentul în care cineva aşteaptă 4 ore, şi ar trebui să ne punem fiecare în locul aparţinătorului. Aş vrea doar atât, asistentul să iasă din când în când la aparţinător şi să-i spună în ce stare se află pacientul.

Este o lipsă totală de preocupare şi trebuie să recunosc că am atras atenţia colegilor mei pe această temă, când am descoperit că nu se întâmplă lucrul acesta. Mă pun în situaţia aparţinătorului, să stau 4 ore, este o pedeapsă. Se stă şi mai mult.

Pe de altă parte, este adevărat că unii pacienţi vin nejustificat la UPU. Noi trebuie să fim un pic mai preocupaţi de comunicare şi un pic mai rapizi”, a conchis dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

clad