„Atât Consiliul Judeţean, cât şi Consiliul Local se confruntă cu probleme deosebite legate de proiectele care au nevoie de votul consilierilor liberali. Din păcate, suntem în situaţia în care, spre exemplu, Şcoala Nr. 10 are un proiect blocat, un proiect cu finanţare europeană care este menit să modernizeze şi să schimbe total această instituţie.
Este vorba de construcţia unui nou corp de clădire, cu mansardare, cu sală de festivităţi, sală de sport, teren sistetic şi aşa mai departe… Ne aflăm în această situaţie pentru că nu avem votul PNL, dar probabil aşa trebuie să facă aleşii locali ai Partidului Naţional Liberal. Nu vreau să fac politică, vorbesc din punct de vedere administrativ, eu sper să conştientizeze faptul că sunt anumite momente cheie atunci când este vorba de finanţare europeană, iar dacă ai pierdut momentul în care trebuie să depui proiectul, s-a terminat, nu mai poţi să finanţezi, iar bugetul local nu poate să suporte investiţii de o asemenea anvergură cum ar fi o investiţie de reabilitare, extindere, modernizare unor unităţi de învăţământ aşa cum este Şcoala «Radu cel Mare» sau celelalte unităţi de învăţământ.
Noi avem proiecte şi la Şcoala 13 şi la Colegiul Economic «Ion Ghica» şi la încă vreo opt unităţi de învăţământ, în afară de creşele şi de grădiniţele pe care le facem pe Direcţia de Asistenţă Socială. În condiţiile acestea, trag un semnal de alarmă pentru că vor fi multe asemenea proiecte pe care o să le supunem Consiliului Local, dacă o să ne lovim de fiecare dată de acelaşi refuz, ne vom trezi că Târgoviştea nu se va putea dezvolta nici pe zona infrastructurii educaţionale, nici pe zona transportului public în comun, nici pe zona de servicii sociale oferite, nici pe zona de reabilitare termică a blocurilor şi aşa mai departe”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
„Se face prea multă politică în detrimentul administraţiei publice locale corecte. Eu am să prezint în şedinţa Consiliului Judeţean solicitările făcute de Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia legate de Şcoala de Cavalerie şi se va vedea că ceea ce am spus eu, că finalizarea Centrului ISU şi finalizarea procesului de achiziţie şi predare către Ministerul de Interne a celor 10 apartamente sunt condiţii absolut obligatorii pentru obţinerea finanţării.
Cei de la ADR Sud Muntenia au invocat faptul că avem o proprietate care este supusă unor sarcini, transmisă cu nişte sarcini şi că există riscul ca în luna aprilie, pe data de 17, dacă nu ne-am îndeplinit obligaţiile respective, proprietatea respectivă să revină în deplin drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului de Interne, ceea ce înseamnă că nu poţi să pui în aplicare niciunul dintre proiectele pe care noi le-am pregătit de aproape 60 milioane de euro, la care se adaugă şi pierderea generată de însăşi obiectul transferului, terenul şi clădirile care fac şi acelea 60 milioane de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.