„Aşa cum v-am promis, la finele fiecărui trimestru, ne întâlnim să vă informăm obiectiv, niciodată subiectiv, şi pe date reale, certe, pe care le puteţi lua şi de la statistică, despre cum s-a încheiat activitatea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor, la 9 luni, atât din punct de vedere al realizării indicatorilor tehnici, care pentru silvicultori sunt prioritari, şi nu în ultimul rând a indicatorilor economici.
Menţionez că toţi indicatorii sunt depăşiţi… La regenerarea pădurilor am avut 175 ha, din care 40 ha naturale, 35 ha artificiale (împăduriri, plantaţii…), unde programul s-a realizat cu 103%.
Vreau să menţionez că noi suntem în plină pregătire a campaniei de toamnă, ceea ce înseamnă că depăşim programul (realizat din primăvară) pentru anul viitor. Cele mai bune plantaţii cu reuşita cea mai bună sunt cele care se plantează în toamnă. Aşa că noi sperăm să mai împădurim în această toamnă frumoasă (ne-a ajutat Dumnezeu să avem şi umiditate, nu excesivă, ci cât să fie ideal pentru plantat, dar numai după ce pică frunza) încă 15 ha.
Avem, acolo unde am avut tăieri rase, mai ales în crâng, utilajele pentru pregătirea terenului. Lucrările de îngrijire (degajări, curăţiri, rărituri), unde este şi un criteriu de performanţă, sunt lucrări extraordinar de importante pentru conducerea unui arboret să ajungă la vârsta exploatabilităţii sănătos şi valoros…
La degajări, 71 ha, am realizat 87 ha (123%), la curăţiri am avut 301 ha şi am realizat 304 ha, iar la rărituri din 1400 ha am realizat 2000 ha”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ing. Costel Preda.