lun. dec. 23rd, 2024

autobuz-el„Pe Axa 4, care se adresează municipiilor reşedinţă de judeţ, discutăm despre proiectul cu transport public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice şi construirea infrastructurii necesare transportului electric, inclusiv staţii de alimentare a automobilelor electrice. Din acest proiect am avut o primă prezentare din partea unui consultant şi cred eu că proiectul este unul foarte interesant, vizează staţii de încărcare în staţiile de autobuz din municipiul Târgovişte, se încarcă undeva în 30-40 de secunde, autonomie de 10 kilometri.

Modalitatea mi s-a părut foarte eficientă şi probabil vom avea un proiect de asemenea factură în municipiul Târgovişte, vreo 35 de mijloace de transport în comun achiziţionate, noi, ecologice, două depouri, astfel încât transportul public să fie exclusiv ecologic, asta înseamnă ca celelalte mijloace de transport să fie practic oprite la intrarea în Târgovişte.

Mai avem un proiect tot pe această Axă, care vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public, asta înseamnă că străzile pe care circulă mijloacele de transport public urmează să fie reabilitate şi modernizate, undeva la 10 kilometri putem accesa noi pe acest proiect.

De asemenea avem facilitarea accesibilităţii în zona Curţii Domneşti, în drumul nou al centurii, Strada profesor Cornel Popa, pentru creşterea nivelului de siguranţă şi eficienţă în circulaţia şi exploatarea reţelei de transport. (…) Ca o completare la proiectul privind transportul public, pe Fondul de Mediu un proiect separat care vizează câteva parcări cu staţii de încărcare pentru autovehicule electrice în municipiul Târgovişte şi mă gândesc undeva în zona Complexului de Nataţie şi în alte zone unde ar putea să fie utile asemenea facilităţi.

Pe Axa 3, pe zona de eficienţă energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale, discutăm de blocurile de locuinţe, noi avem un proiect care vizează eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public în Târgovişte, proiect care vizează reabilitarea şi consolidarea Liceului Tehnologic Constantin Brâncoveanu, proiect care vizează Liceul Tehnologic Nicolae Mihăiescu, eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea Școlii Gimnaziale Ioan Alexandru Brătescu Voineşti. De asemenea, avem un proiect similar pe Grădiniţa cu program normal Carmen Silva şi pentru Grădiniţa cu program prelungit Nr. 1 Târgovişte.

Mai avem pe investiţii în educaţie, Măsura 4.4, reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale Grădiniţa Nr.8 Târgovişte şi Creşa Nr.8 Târgovişte. Alte proiecte ar fi pe dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii pe sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate, deci avem construire locuinţe sociale în zonele sărace din municipiul Târgovişte şi refacerea infrastructurii rutiere şi edilitare în zonele sărace ale municipiului Târgovişte, două proiecte de aproximativ 6,2 milioane de euro.

Pe zona investiţiei în educaţie şi formare avem câteva proiecte interesante şi aş spune aici reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale la Colegiul Economic Ion Ghica, Grădiniţa Nr.13, Școala Nr.1 Vasile Cârlova, Școala Nr.6, Școala Nr.8, Școala Nr.10, Școala Nr.13 Matei Basarab, Creşa Nr.13. Pe Ordonanţa 28 deja trecute prin Consiliul Local avem construirea unei săli de sport la Colegiul Naţional Constantin Carabela, bază sportivă la Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu, modernizarea şi echiparea amfiteatrului de la Liceul de Arte Bălaşa Doamna, modernizarea şi reabilitarea Parcului Mitropoliei, Piaţa Tricolorului din Târgovişte.”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristi Stan.