sâm. oct. 26th, 2024

crimavp5Poliția dâmbovițeană vă informează:

În perioada 26 august – 01 septembrie a.c., pe raza județului Dâmbovița, s-au înregistrat șase accidente rutiere grave, soldate cu decesul a trei persoane și rănirea gravă a altor patru.

Polițiștii atrag atenția tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație pentru a preveni înregistrarea de evenimente rutiere negative.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, este necesar ca şoferii să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Pietonilor  li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. De asemenea, este necesar ca aceștia să se asigure temeinic înaintea traversării străzii, chiar dacă traversarea se face pe trecerea pentru pietoni.

Motocicliștilor și bicicliștilor le recomandăm să respecte cu strictețe normele rutiere, atât pentru siguranța lor cât și a celorlalți participanți la trafic.