mar. dec. 24th, 2024

vege1În săptămâna 08 – 14 august 2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente: 70 incendii (din care 67 au fost incendii de vegetaţie), 5 acţiuni pentru asigurare zonă şi 2 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animal şi degajare copac căzut pe carosabil).

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 210 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, următoarele activităţi preventive: 12controale pe linia prevenirii incendiilor, 2 controale pe linia avizării – autorizării, 5 controale de specialitate pe linia protecţiei civile şi 2 controale pe linia înştiinţării-alarmării, fiind aplicate29 sancţiuni contravenţionale principale (în cuantum de 500 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.

Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă, fiind executate 3 exerciţii de evacuare şi 3 exerciţii de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă şi 2 exerciţii de alarmare publică privind modul de comportare şi intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă (cutremur).

* * *

ATENŢIE LA INCENDIILE DE VEGETAŢIE !

Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetaţie produse în ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă caniculară şi secetoasă, iar legislaţia în vigoare stipulează foarte clar că: În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA