mar. oct. 22nd, 2024

Scandal monstru la scoala generala din Dragodanesti! O invatatoare de 59 de ani s-a trezit ca a fost inlocuita peste noapte cu o colega, mai tanara cu 36 de ani. Conducerea scolii sustine ca a instiintat-o pe femeie ca a implinit varsta de pensionare si ca nu mai poate preda. Dar cum dascalul n-a primit nicio adresa oficiala din partea Inspectoratului scolar ca i s-a incetat activitatea, a continuat sa vina la ore. Invatatoarea e convinsa insa ca la mijloc e vorba de razbunarea directoarei, pe care o acuza ca e barfitoare si rau-intentionata…

Vrei, nu vrei… PLECI!

Invatatoarea Rodica Chelaru a implinit vara aceasta varsta de pensionare. Povesteste ca in urma cu cateva zile a primit o adresa din partea scolii ca nu mai poate continua sa vina la ore. Nu intelege insa de ce nu i s-a adus la cunostinta situatia de la 1 septembrie, mai cu seama ca are in grija o clasa de a patra, la care a predat in ultimii trei ani. Directoarea o contrazice si spune ca legea e clara, iar invatatoarea nu si-a manifestat dorinta in scris sa continue sa predea in noul an scolar. “Daca doamna ar fi dorit continuare activitatii in anul scolar 2011-2012 ar fi trebuit sa solicite in consiliul de administratie al scolii continuarea activitatii”, ne-a declarat Otilia Stan, directorul scolii. Mai multi parinti au venit insa revoltati la scoala sa o sutina pe invatatoarea aflata la finele carierei. “Eu am copilul cu probleme, cu sindrom Down si era foarte atsata cu d-na, mergea cu ea la toaleta, o ajuta si era invatata cu dansa si as vrea sa ramana cu d-na”, isi manifesta dorinta Simona Constantin, una dintre mamici.

“Fină, taci! Fină, taci!”

Invatatorea spune ca nu o data a fost umilita de mai tanara directoare, cea care i-a fost ca o fiica si care a apelat la sprijinul sau de cate ori a avut nevoie. “M-a umilit in fata cadrelor didactice. Ii spunea si nasa dumneaei – fina, taci! Fina, taci!”, se plangea Rodica Chelaru.

“Sunt o fată serioasă şi aşa trebuie să rămân!”

Culmea e ca noua invatatoare dorita de conducerea scolii este chiar tanara pe care doamna ce urmeaza sa plece la pensie si-o dorea cu ardoare ca nora. “Eu am o relatie si n-o stric! Sunt o fata serioasa si asa trebuie sa raman!”, a venit raspunsul invatatoarei Cristina Mocanu. Ramasa si fara nora si fara post, cu un gust amar ca termina cei 40 de ani de invatamant eliminata imoral, invatatoarea e decisa sa-si caute dreptatea in instanta.