A mai trecut o lună, s-a mai încheiat cu succes o altă şedinţă de Consiliu Local. Pe ordinea de zi, două proiecte de vânzări teren (7,60 mp la blocul Avicola, colţ cu Policlinica veche, cu 23 euro/mp şi 390 mp din incinta Colegiului Naţional „Vladimir Streinu”, cu 7 euro/mp, teren de care instituţia de învăţământ nu mai are nevoie). În zadar a cerut Gabriel Dumitrescu, de la PNL, 42 de euro/mp prin amendament, căci a fost respins cu veselie. Mai mult, la suprafaţa de 390 mp din incinta Colegiului, primarul Alexandru Toader a insistat să se respecte tariful fixat de primărie, întrucât viitorul proprietar a plimbat echipa de fotbal şi artiştii de la Casa de Cultură cu autobuzele, de ani buni, pe gratis. Ambele suprafeţe erau concesionate pe 49 de ani, dar ce-i în mână nu-i minciună. Proiectul cu o altă locuinţă ANL scoasă la mezat pentru datorii de 35 milioane lei vechi a fost amânat pentru reanalizarea dosarelor, cu toate că garsoniera fusese deja repartizată de Primărie. Fănuţ Costea a intervenit, subliniind că nu este normal ca aceste apartamente să fie preluate cu datorii de viitorii chiriaşi, că Primăria trebuie să intervină la timp şi că trebuie analizate dosarele vechi, care pot avea un punctaj mai mare şi a susţinut cauza unei familii din blocul 12 care nu a fost contactată de Comisie, locuinţa revenindu-i de drept. S-a discutat mult şi despre plimbarea banilor din taxa de habitat de la Ana la Caiafa şi s-a propus mandatarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru virarea sumelor încasate de către ELECTRICA a controversatei taxe către Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă, Canalizare şi Salubrizare Dâmboviţa, întrucât ELECTRICA îi vira către Primăria Găeşti, Primăria către ADI, ADI către Salubrizare… foaie verde de plimbare! S-au completat apoi consiliile de administraţie ale Grupului Şcolar „Dr.C. Angelescu” cu consilierii Eugeniu Pană, Cristina Gabor şi Carmen Andrei, iar la Grădiniţa „Inocenţa” a fost retrimis Fănuţ Costea.
Şcoala nr. 2 – cămin de bătrâni de lux sau club sportiv?
Spiritele s-au aprins, ca de obicei, la punctul Diverse. Pentru Şcoala nr. 2 au fost prezentate de către primarul Toader două alternative: azil modern privat pentru bătrâni cu bani sau club sportiv privat. Rămâne de văzut ce doreşte şi cartierul Vaideiasca, aşa că problema va fi dezbătută în octombrie.
Scântei între primar şi consilierul Coaţă
A urmat un dialog spumos între edil şi consilierul PSD Emil Coaţă, care a acuzat nereguli pe domeniul public şi care a întrebat de ce nu a fost prezentat raportul cu măsurătorile şi cu suprafeţele construite. Apoi, a reproşat că nu au fost prezentaţi indicatorii tehnico-economici ai parcărilor din faţa parcului central: Toader: „Hai ca nu eşti tu aici. Nu e mâna ta aici! Dacă ai venit cu rotiţe, nu e mâna ta!” (n.red. Avem convingerea că Alexandru Toader l-a văzut sforar pe preşedintele PSD Dan Iacobuţă, în spatele consilierului Coaţă). Vădit jignit, consilierul a replicat: „Adică, ce vreţi să spuneţi? V-am cerut indicatorii pentru că ne întreabă lumea cât a costat parcarea din faţa parcului şi nu ştim ce să răspundem. A costat 100 de milioane, 100 de mii… Eu ştiu că exista un termen. În 10 zile trebuia să-mi daţi şi mie un răspuns. Toader Aţi făcut cerere? Coaţă: Am cerut de luna trecută. Există în procesul verbal. Şi cu ăla cu chioşcul cum rămâne ?(n.red. Este vorba despre un magazin din piaţă, construit pe o suprafaţă mai mare decât cea aprobată) Îl măsuraţi? Îl dărâmaţi? Haide să facem ceva. De ce a construit pe o suprafaţă mai mare?”
Acuzaţii dure pentru construcţia ilegală a lui Demirel Arifovici
Cazul construcţiei ilegale de pe domeniul public din parc a fost un alt punct fierbinte al dezbaterilor din Consiliul Local. Aleşii s-au declarat intrigaţi de sfidarea omului de afaceri, care s-a apucat de investiţie pe un teren care nu-i aparţinea, fără să obţină nici un fel de aviz sau autorizaţie. Redăm mai jos dialogul dintre primar şi consilieri şi vă lăsăm pe dumneavoastră să trageţi concluziile despre ce poţi să păţeşti când nu respecţi învăţăturile: Toader:“Eu dovedesc cu acte. I-am dat 10 milioane amendă că a demolat, 20 milioane că a construit şi omul s-a oprit. Ce să facă administraţia locală? Să ia lopata şi să-i dăm în cap? I-am dat nişte termene. Dacă va intra în legalitate…. Intră, daca dvs. îl puneţi în posesie” Fănuţ Costea : “Ne-a sfidat! Atitudinea domniei sale faţă de noi toţi arată o sfidare totală. Raportat la acea terasă, a fost folosită o bună perioadă de timp. Oamenii din Găeşti spun că noi toleram o astfel de situaţie. Oamenii aşa ne percep şi spun că nu facem nimic. Toader: „Lui i s-a spus prieteneşte <>. A sfidat, acolo a ajuns. El şi-a făcut-o cu mâna lui.” Tomescu : „Dar de ce nu a făcut aşa, domnule?” Toader : „Păi, dacă eu l-am învăţat şi el a continuat şi m-a pus în situaţia aia să-i dau amenda! I-am dat, ce era sa fac? Sa iau eu amenda pentru el?”
Mariana IONESCU