„Marcăm finalizarea din punct de vedere al activităţilor investiţionale al celui mai important obiectiv de investiţii derulat în această zonă după 1990, şi când spun acest lucru mă refer la faptul că este o investiţie de aproximativ 20 milioane de euro.
La aceasta se adaugă investiţia realizată pe Pucioasa şi Fieni legată de alimentarea cu apă şi reţelele de canalizare. Mulţumesc celor doi constructori care au contribuit la finalizarea acestor investiţii, am avut două firme care şi-au respectat obligaţiile contractuale. Suntem în faza în care am semnat procesele verbale de recepţie la terminarea lucrărilor, am depus documentaţiile necesare pentru avizarea din punct de vedere al mediului al acestor investiţii.
Noile staţii de epurare Pucioasa şi Fieni constituie elemente reparatorii faţă de mediu în raport cu activitatea de poluare produsă în ultima jumătate de secol datorită aşa-zisei modernităţi. Reţelele noi de apă şi canal vor face ca această bogăţie naturală, apa, să nu mai fie risipită prin instalaţii cu o vechime mai mare de o sută de ani. Preluarea acestor investiţii mă obligă la creionarea unui model de comportament organizaţional al Companiei de Apă, care să respecte natura şi totodată locuitorii acestei zone”, a declarat directorul CATD, Alexandru Oprea.
„În următorii patru ani provocarea numărul unu este să finalizăm lucrările din Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2014, pentru că mai avem lucrări fazate, unele care trebuie terminate în următoarea perioadă, altele care merg până spre sfârşitul anului.
Cea de-a doua provocare este de a pune în aplicare Programul Operaţional Infrastructură Mare, pe secţiunea apă şi canal. Avem 167 milioane de euro la dispoziţie de la Comisia Europeană. Va trebui să ne organizăm mai bine şi la Companie, să separăm puţin lucrurile care ţin de implementarea proiectelor europene de cele care ţin de activitatea curentă şi să reuşim implementarea lor în cel mai scurt termen.
Cea de-a treia provocare pentru Companie o reprezintă asigurarea unor servicii de calitate pentru toţi consumatorii. Nu vreau să mai avem incidente care să pună în pericol sănătatea populaţiei”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
„Obiectivul în care s-a construit rezervorul de la Bela este proprietate a oraşului Pucioasa, am asigurat construirea acestui bazin pe acest teren al Primăriei. Acest obiectiv face parte dintr-un sistem mai mare de alimentare cu apă al oraşului şi în principal de aducţiune a apei potabile din sursele montane.
Noi felicităm atât constructorul, cât şi Compania de Apă, care în colaborare cu noi, au realizat acest proiect, chiar dacă am avut multe dificultăţi. Sigur, cu toţii am trecut peste acest impas şi o să dăm toată încrederea necesară pentru cei care au responsabilitatea de a aduce apa aici din sursele montane”, a precizat primarul oraşului Pucioasa, Dănuţ Bădău.