Dum. dec. 22nd, 2024

bazintgv„Este un proiect pe care mulţi îl credeau îngropat, un proiect care a avut dificultăţi extraordinar de mari. În momentul în care am preluat atribuţiunile de primar existau probleme: nu aveam proiectat stratul suport, mai exact era proiectat direct stratul doi de asfalt; sistemul de prindere pentru termosistem nu exista; zeci de mii de metri pătraţi de alei erau inexistente şi astăzi au fost realizate; nu exista alimentare cu apă pentru zona ştrandului; nu exista reţea de apă pluvială şi reţea pentru ape menajere pentru zona de la C1 către terenurile de minifotbal. Sunt doar câteva dintre deficienţele găsite şi care au impus un proiect tehnic revizuit, în valoare de 8.000.000 lei.

Tot în luna februarie 2015, când am preluat atribuţiunile de primar, pe această investiţie existau datorii către constructor de 6,4 milioane lei şi nu exista finanţare, pentru că ceea ce era încheiat înainte cu BRD expirase şi nu se realizase un nou contract de credit. În trei luni, am reuşit deblocarea finanţării, astfel că în momentul de faţă suntem la o lună şi un pic înainte de finalizarea acestei investiţii care vizează un Complex de Nataţie pe o suprafaţă de 105.000 metri pătraţi.

Este vorba de o investiţie complexă, în afară de acest bazin olimpic, clădirea C1, aşa cum este denumită, mai există zona de ştrand, zona de spectacole, terenurile de minifotbal, cele trei terenuri de tenis, terenul de baschet, terenul de volei pe plajă, avem două turnuri cu tobogane, cu cinci tobogane în total, zona de biciclete, zona de role, avem şi 250 de locuri de parcare, cabinet medical, săli de forţe, saună, zonă de şezlonguri, gradene care sunt aproape gata.

Vrem să dezvoltăm şi o zonă de servicii pentru că este obligatoriu ca oamenii să poată să beneficieze şi de acest lucru. Au ajuns şezlongurile şi o parte din dotări… Avem de asemenea o zonă care este dedicată salvamarilor. Vrem să oferim condiţiile cele mai bune atât locuitorilor din municipiul Târgovişte, dar şi celor care vor dori să utilizeze bazinul olimpic pentru pregătire.

Vom face un marketing destul de agresiv acestei investiţii pentru că vrem să-i atragem aici pe toţi cei interesaţi, de aceea vrem ca aparatele din zona sălii de forţă să fie adaptate pentru antrenamentele de înot, pentru refacere şi pregătire fizică. Începe umplerea bazinului, este vorba de apa care este deja stocată în bazinele care se află în subsol. În subsolul acestui Complex de Nataţie este o adevărată uzină, acolo se realizează epurarea, încălzirea apei… Este o investiţie de 88 milioane lei care din punctul meu de vedere îşi merită toţi banii.

Mai sunt câteva lucruri de realizat, este vorba de spaţiile verzi, toate alveolele de afară vor fi montate cu bănci pe care le avem deja aduse. Avem o zonă de lazy river, baby lagoon şi sunt convins că acest Complex de Nataţie va reprezenta un punct de interes important pentru târgovişteni, dâmboviţeni şi sper şi pentru turişti, de ce nu!, din ţară şi din străinătate. Nu ştim în momentul de faţă care va fi preţul de intrare, dar ne gândim şi la o perioadă în care accesul să fie gratuit pentru a putea să atragem cât mai mulţi oameni către această zonă…

Oricum va fi un preţ accesibil, un preţ care va încuraja afluxul către Centrul de Nataţie, nicidecum nu va fi o investiţie care să aibă un regim de utilizare exclusivistă. Este o investiţie dedicată târgoviştenilor, o investiţie făcută jumătate din banii târgoviştenilor, de aceea avem şi mai multă libertate cu privire la tarifele pe care le practicăm şi cu privire la restricţiile care vin din utilizarea într-o cotă mai mare dacă ar fi fost doar fondurile europene”, a declarat Cristi Stan, primarul interimar al Târgoviştei.