„Delegaţia din Consiliul Raional Ialoveni – Republica Moldova are în componenţă 8 persoane, respectiv Dimitriu Anatolie – preşedintele Raionului, Costin Petru – director la Muzeul Raional, Armaşu Sergiu – primar oraşul Ialoveni, Codreanu Pavel – primar comuna Ruseştii Noi, Creţu Ion – primar comuna Răzeni, Frunză Petru – primar în satul Puhoi, Candu Sergiu – primar în satul Văsieni şi Grigoriţă Tudor – consilier în satul Costeşti.
Vom semna contractul de finanţare pentru grădiniţa pe care o facem la Ruseştii Noi, la eveniment vor fi prezenţi 8 primari din judeţul Dâmboviţa pentru că toate localităţile care au reprezentare aici se vor înfrăţi cu o localitate din judeţul Dâmboviţa. Şi-au exprimat intenţia de a se înfrăţi municipiul Moreni, comunele Şotânga, Băleni, Braniştea, Potlogi şi Ciocăneşti. Vom face şi o donaţie de carte, carte strânsă din donaţii, peste 3000 de exemplare, pentru Biblioteca Raională.
Îi vom duce în Parcul Industrial de la Priboiu, vom vizita Campusul şi Centrul de Cercetare al Universităţii Valahia, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, pentru că există un membru al delegaţiei care vrea să facă o donaţie de obiecte şi documente istorice. O să-i ducem să viziteze şi zona montană a judeţului. Contrar politrucilor fără ştiinţă de carte şi fără sentimente naţionale, am să insist ca în următoarele două luni să semnăm şi acordul de finanţare a Liceului din Raionul Ştefan Vodă, ne-au cerut sprijin pentru reabilitarea lui.
Pentru Republica Moldova trebuie să trecem la fapte, dacă vrem să aibă un drum european şi să găsim cândva soluţia comună de reunificare, mai ales că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.
De asemenea, vom fi parte într-un proiect dezvoltat de o asociaţie de tineri din Republica Moldova, în parteneriat cu Departamentul Românilor de Pretutindeni, şi intenţionăm ca anul acesta să aducem este 2000 de cetăţeni din Republica Moldova în vizită în Dâmboviţa, va trebui să facem un efort, dar cred că efortul acesta este infim faţă de beneficiile pe care le poate aduce această vizită, vor veni oamenii să vadă că România este un loc mai bun, că Europa este un loc mai bun şi că împreună trebuie să lucrăm şi la schimbarea mentalităţilor din Republica Moldova şi a percepţiei despre România, fiindcă anii aceştia de comunism au lăsat urme adânci în percepţia populaţiei faţă de România care a fost prezentată ca ţară care a ocupat Basarabia, care a exploatat ţăranul din Basarabia şi aşa mai departe”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.