vin. oct. 25th, 2024

politie-scandal-barAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

În cursul serilor de 6/7 şi 7/8 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale la 15 agenţi economici din Târgovişte pentru a verifica legalitatea operaţiunilor derulate.

Acţiunea a vizat unităţile de alimentaţie publică şi s-a realizat în colaborare cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dâmboviţa şi efective de jandarmi.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, a căror valoare se ridică la 13.000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost confiscate bunuri în cuantum total de 5.420 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat documente de evidenţă contabilă pentru a verifica realitatea evidenţierii în contabilitate a tuturor operaţiunilor desfăşurate şi a veniturilor realizate.

De asemenea, inspectorii C.J.P.C Dâmboviţa au constatat o serie de abateri, respectiv punerea în vânzare de produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare, nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, inexistenţa unui spaţiu delimitat pentru fumători, neafişarea programului de funcţionare şi a avertismentului „ În această unitate este interzis fumatul”, motiv pentru care se vor continua verificările.