vin. oct. 18th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_painePoliţiştii din Dâmboviţa au continuat activităţile pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu produse de panificaţie şi cereale

În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat să acţioneze pentru asigurarea unui mediu concurențial corect. Astfel, pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie au fost efectuate 232 de controale, dintre care 11 la unităţi de panificaţie, 9 la unităţi de patiserie, 6 la unităţi de morărit şi 18 la depozite cerealiere.

Verificările au vizat atât producătorii de produse de panificaţie, cât şi cei care comercializează produsul finit către populaţie.

Poliţiştii au constatat 18 infracţiuni, din care 17 la Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu de 4.895.400 lei.

Totodată, poliţiştii au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 141.660 de lei.

Din totalul amenzilor, 121 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat sau confiscat bunuri în valoare de 54.616 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

La acţiuni au participat efective specializate în investigarea criminalităţii economice, poliţie rutieră şi ordine publică.