joi. oct. 24th, 2024
locjCOMUNICAT DE PRESĂ
 Referitor la indisponibilizarea temporară a locului de joacă din Parcul Mitropoliei, facem următoarele precizări:
Arhiepiscopia Târgoviștei a obținut aprobarea Comisiei de specialitate pentru desfășurarea unei acțiuni publice în zilele de  10 și 11 august a.c., în  Parcul Mitropoliei, pentru organizarea ceremoniilor legate de sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.
Cunoscând că pentru a se închina la sfintele  moaște ale Sf. Ier. Nifon vor veni în Parcul Mitropoliei circa 20.000 de oameni și pentru a preveni eventuale incidente neplăcute, Arhiepiscopia Târgoviștei a luat decizia protejării copiilor care ar utiliza locul de joacă indisponibilizându-l temporar, el fiind redeschis astăzi, în jurul prânzului, după încheierea ceremoniilor.
Este complet regretabilă înțelegerea eronată a rațiunii acestei decizii, în anumite spații mediatice, având în vedere interesul și binele public. Interpretarea exclusiv legalistă și juridistă este complet nefolositoare înțelegerii corecte a situației. Desigur, ne exprimăm regretul că a fost necesară luarea unei astfel de decizii, dar scopul și finalitatea ei au dovedit justa ei viabilitate.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI