sâm. ian. 25th, 2025

pestera2Un loc extrem de racoros pe care trebuie sa-l vizitati. Pestera Ialomicioarei, din Muntii Bucegi, a fost redeschisa turistilor dupa un an in care aici s-au desfasurat lucrari de modernizare.

Peste 6 milioane de lei au fost investite in pasarele noi, sisteme de iluminat sau sonorizare. Cea mai mare parte din bani provin din fonduri europene.

Pestera Ialomitei, sau cum au botezat-o turistii “Ialomicioarei”, e situata pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, la o altitudine de 1.530 m. Drumul din Sinaia pana la Padina a fost proaspat asfaltat. Intrarea in Pestera arata si ea ca o zona de promenada.

Turist: “Foarte bine, foarte frumoasa. Totul m-a impresionat, e minunata.”

Turist: “Arata mult mai bine fata de acum 30 de ani.”

6 milioane 400 de lei au costat pasarelele noi, luminile care pun in valoare peretii pesterii si echipamentele de sonorizare si proiectie. Obiectivul e supravegheat video. Au aparut si banci de odihna si pubele ecologice.

Marius BUGA, corespondent PRO TV: “De cand a fost redeschisa, pestera Ialomnitei a fost vizitata de nu mai putin de 5.000 de turisti. Nu-i de mirare cand afara sunt peste 30 de grade, iar aici 6, constant, pe toata durata anului.”

Turist din Coreea: “Pestera este minunata! Fantastica!”

Turista din Coreea: “Anul trecut am fost o luna in Romania si anul acesta am revenit. Romania este… uimitoare!”

Georgiana Ungureanu, ghid: “Punctele forte sunt grota ursilor unde sunt foarte incantati turistii de dimensiuni. Sunt foarte incantati la lacuri unde intalnesc apa. Se presupune ca ar fi apa vie.”

Pestera poate fi vizitata in fiecare zi, pe o suprafata totala de 400 de metri pana in zona in care stalactitele sunt pozitionate in asa fel incat dau impresia unui altar. Puteti innopta in zona la cabana Padina sau in campingul Zanoaga. O casuta cu doua paturi costa 50 de lei pe noapte. Daca veniti cu rulota platiti 25 de lei pe noapte, iar cu cortul 15 lei.