mie. oct. 23rd, 2024

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiAcţiuni ale poliţiştilor rutieri

În perioada 08-14 decembrie a.c., poliţiştii rutieri, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au organizat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, acţiunile au vizat şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor identificate în trafic.

Astfel, au fost constatate 13 infracţiuni şi 36 de contravenţii.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor, 15 şoferi au fost depistaţi conducând autoturisme, deşi consumaseră alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, 9 dintre aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

În ceea ce priveşte starea tehnică a vehiculelor, 6 conducători auto au fost amendaţi ca urmare a constatării a unor defecţiuni la sistemul de iluminare, iar doi pentru disfuncţionalităţi la sistemele de frânare.

10 dintre certificatele de înmatriculare au fost reţinute pentru defecţiuni tehnice, iar unul pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice a vehiculului.