mar. oct. 22nd, 2024

crucegÎn zilele de 19 şi 20 iulie, comuna Gura Ocniţei va fi prinsă de „febra” unei sărbători cum nu a mai fost până acum pe aceste meleaguri.

Zilele Comunei Gura Ocniţei au o latură culturală puternică, dar, desigur, nu a fost lăsată deoparte distracţia.

Astfel, sâmbătă, pe 19 iulie, va fi inaugurat sediul modernizat al Bibliotecii Comunale, apoi va avea loc o procesiune până pe Dealul Crucii ( Dealul Bătrân ).

Aici se va desfăşura, începând cu ora 18,oo, prima ediţie a Festivalului Florilor de Câmp.

O paradă de port popular românesc, expoziţii diverse, recitări, cântece, observaţii astronomice şi multe alte lucruri interesante se vor derula până în jurul orei 21,30.

Atunci va sosi, într-un car de foc, Sfântul Ilie, care, împrună cu domnul Sorin Ioniţă, primarul comunei Gura Ocniţei, va inaugura, în jocuri de torţe, lampioane şi artificii, o cruce înaltă de 21 de metri, care va străjui de acum înainte întreaga zonă.

Cu această ocazie va fi lansat şi un nou număr al ziarului comunei Gura Ocniţei.

A doua zi, în parcul din localitatea Adânca, începând cu ora 10,oo, vor avea loc activităţi cu şi pentru copii şi tineri.
Acţiuni sportive, competiţii, spectacol, animaţie, Arenele Junior şi multe altele vor face din dimineaţă o sărbătoare.
De la ora 16,oo şi până târziu, în noapte, când focuri de artificii vor lumina cerul, se va desfăşura un spectacol-maraton pentru toate vârstele şi toate gusturile