lun. dec. 23rd, 2024

Prin stilul uşor dictatorial, dar şi prin deciziile luate, Ion Crăciunescu nu este pe placul facţiunii locale din conducerea clubului, care lucrează la îndepărtarea sa de la Chindia **Primul care a cedat a fost organizatorul de competiţii Ioan Negoescu, deranjat de atitudinea lui Crăciunescu, dar şi de jocurile care se fac la echipă
***Chiar dacă şi noi am avut contrele noastre cu Crăciunescu, asta nu înseamnă că nu apreciem, totuşi, implicarea fostului arbitru internaţional în proiectul Chindia, unde nu va reuşi decât cu o altă echipă de colaboratori, de vreme ce foarte mulţi din club lucrează pentru îndepărtarea sa

Remiza cu Clinceni a aruncat în aer liniştea de la Chindia Târgovişte, care a pierdut încă două puncte grele în lupta pentru promovare. Chiar dacă echipa s-a mişcat mai bine decât în alte partide, reuşind o primă repriză îmbibată cu multe faze de poartă, nu s-a marcat, slăbiciune care trage înapoi noua grupare târgovişteană. “De data aceasta chiar am fost mulţumit de joc, dar iată că nu am câştigat. Atât cât îmi permit eu să le reproşez antrenorilor, cred că nu au fost tocmai inspiraţi la schimbări. Trebuie să înţeleagă toată lumea de la acest club că cine nu performă, nu are ce căuta aici, începând cu mine şi până la ultimul angajat. De săptămâna viitoare va trebui să renunţăm la jucătorii care nu se ridică la nivelul pretenţiilor, pentru că lotul se impune întărit. Staţi liniştiţi, Chindia nu a ieşit din lupta pentru promovare, campionatul este abia la începutul său. Chiar dacă am fost repartizaţi în cea mai puternică serie din Liga a-3-a, nu avem scuze, dacă avem valoare şi forţă trebuie să promovăm, dar să nu omiteţi că echipa asta s-a format în urmă cu două-trei luni, transferând jucători de la 14 cluburi”, a fost reacţia la cald, imediat după meci, a preşedintelui Ion Crăciunescu. “Cred că antrenorul ar trebui să fie mai dur cu jucătorii, mai exigent, parcă e prea apropiat de ei. Nu ştiu ce le explică el la antrenamente, bănuiesc că nu stă degeaba, dar nu există acea determinare care era pe vremea mea sau cum am văzut la ţăranii ăştia de la Şotânga, alergau de mâncau pământul în meciul cu noi. Trebuie înlocuit ceva la echipă, motorul, adică concepţia tactică şi de mentalitate, altfel ne va fi tot mai greu să promovăm. Nu spun că ar trebui schimbaţi antrenorii, nu e treaba mea asta, dar vreau să-l văd pe Costel mai aspru cu jucătorii, el e crud şi le permite cam multe”, au sunat şi reproşurile administratorului Titi Ionescu. “Este normal să ţin cont de anumite păreri, dar cred că eu sunt cel mai în măsură să fac echipa şi, credeţi-mă, inclusiv schimbările. O recunosc că mai sunt multe de pus la punct la echipă, poate nici eu nu sunt inspirat mereu, însă jocul nostru este în creştere şi ne batem în continuare pentru promovare”, a venit replica antrenorului principal Costel Pană.

Negoescu a rezistat la Chindia doar trei săptămâni

Interesant este că primul care a cedat a fost organizatorul de competiţii Ioan Negoescu, care a rezistat la Chindia numai trei săptămâni. Adus în locul lui Armand Mihălăchioiu, Negoescu şi-a făcut bine treaba, renunţând pentru asta şi la poziţia de observator federal. Din câte se pare, Negoescu nu a putut colabora mai mult cu Crăciunescu, două personalităţi puternice, cu multe orgolii şi principii. “Este foarte greu să lucrezi cu domnul Crăciunescu şi mă limitez să spun doar atât. Cred în continuare în acest proiect, băieţii sunt extraordinari, doar că pentru un club de Liga a-3-a care doreşte să facă pasul către un eşalon superior, lipsesc cam multe. Echipa asta nu are un preşedinte, un vicepreşedinte, organizatori de competiţii, stă doar într-un contabil şi mai ştiu eu ce. Nu am închis un ochi toată noaptea, m-am gândit foarte bine ce trebuie să fac şi am ajuns la concluzia că este mai bine să plec. Mi-aş dori din suflet ca echipa să promoveze, pentru că este cea mai frumoasă cu care am lucrat în toată cariera mea”, ne-a mărturisit Ţuţi Negoescu, extrem de afectat de decizia luată. Acesta nici măcar nu l-a anunţat pe Crăciunescu că a plecat de la echipă, înaintându-şi demisia la club. “L-am anunţat de decizia luată pe cel care m-a adus la club şi pe care nu-l puteam refuza, iar acesta nu a fost domnul Crăciunescu”.

În echipa lui Crăciunescu nu mai este loc pentru Mihălăchioiu

Demisia lui Ioan Negoescu l-a surprins puţin pe preşedintele Ion Crăciunescu, dar nu l-a doborât. “Îi mulţumim domnului Negoescu pentru colaborarea avută, însă Chindia va merge mai departe şi fără Negoescu sau fără Crăciunescu. Singurul lucru pe care i-l pot reproşa este că nu m-a anunţat de decizia luată şi am aflat-o pe surse, altfel îi doresc mult succes în tot ce va face! Până vom găsi un nou om pe post, de carnetele de joc şi de alte sarcini se va ocupa nea Titi Ionescu, cu care am o colaborare excelentă şi niciun reproş de făcut”. Interesant este că Ion Crăciunescu nici nu vrea să audă de readucerea în structurile clubului ca delegat a lui Armand Mihălăchioiu, controversatul personaj pe care l-a înlocuit Negoescu. “Nici măcar nu se pune problema ca fostul delegat să revină la club, este exclus acest lucru, punct”. Între cei doi a avut loc o discuţie dură chiar în timpul meciului cu Clinceni, Crăciunescu fiind deranjat că Mihălăchioiu i-ar fi solicitat nişte restanţe salariale. “Nu ţi-am dat băi băiatul salariul, chiar nu ţi-e ruşine?”, i-ar fi arătat obrazul preşedintele Chindiei, care a scos, totuşi, bani din buzunar pentru a-i oferi fostului delegat. Mihălăchioiu a refuzat să primească banii, poate şi pentru că doi-trei spectatori au început să-l apostrofeze pe fostul delegat. “Nu vreau să comentez pe marginea subiectului, acest personaj face parte din trecut, iar pentru mine contează doar prezentul şi viitorul”, a încheiat Crăciunescu.

Pompiliu Nedelcu şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte executiv

Stilul pe alocuri dictatorial al lui Ion Crăciunescu i-a deranjat evident pe colaboratorii săi din facţiunea locală, care nu mai au forţă şi nici putere de decizie la club. Pompiliu Nedelcu, Ciprian Iugulescu ori oamenii lor nu se bucură de simpatia dorită din partea lui Crăciunescu, un personaj inteligent, dar şi orgolios, uneori încăpăţânat şi vulcanic. Dacă Ioan Negoescu s-a retras fără să facă valuri, neavând nici ce să piardă, fiind implicat în diverse activităţi, ceilalţi nu îşi permit să plece, mai ales că deţin în sistem funcţii importante, subordonate politic. Cert este că Pompiliu Nedelcu şi-a înaintat de două săptămâni demisia din funcţia executivă de conducere, răcind colaborarea cu Crăciunescu, iar Ciprian Iugulescu a ieşit şi el din prim plan, la fel şi protejaţii săi, care încep să dispară din club, unul câte unul. “Nu am mai vorbit cu domnul Crăciunescu de două săptămâni. Dacă nu mi-a mai solicitat ajutorul, eu pentru ce să-l deranjez?”, s-a eschivat Nedelcu. Dacă antrenorii sau jucătorii au şi ei nemulţumirile lor legate de Crăciunescu, un exemplu decizia de a disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta şi nu vinerea, nu şi le exprimă public şi nici nu înclină către tabăra locală. Din câte se pare, la Chindia s-a produs o ruptură ireparabilă între Ion Crăciunescu şi protejaţii locali ai sistemului, cu ultimii deranjaţi evident de poziţia de forţă a fostului mare arbitru. Cum în subteran se lucrează intens, mai ales că la club sunt mulţi oameni care “ciripesc” în defavoarea lui Crăciunescu, în special la sectorul juniori, nu ar fi exclus să-l vedem pe preşedintele Chindiei debarcat de la Târgovişte, cu toate că, în opinia noastră, dar şi a preşedintelui CJD, Florin Popescu, e mai sănătos să avem răbdare cu acest proiect şi chiar cu Crăciunescu. Nu de alta, dar pe ceilalţi i-am văzut de ce sunt în stare, ori mai bine spus, de ce nu sunt în stare.

COSTIN MIHAI