“Am inaugurat, la Târgoviște, un obiectiv absolut prestigios, care vine să întregească dimensiunea culturală a Cetății de Scaun: Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic.
Și cred că toate referirile din jurul acestui proiect trebuie să se concentreze în jurul cuvintelor: UNIC ÎN ROMÂNIA! UNIC ÎN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST! Accentuez asta pentru ca fi esențial pe zona de promovare/publicitate.
Muzeul cuprinde o expoziție fabuloasă:
– cele mai vechi recipiente din lume (peste 50.000 de ani);
– colier din cochilii, fluier, vârfuri de suliță din fildeș (peste 20.000 de ani);
– un ansamblu fascinant de unelte și arme din piatră, vechi de peste 10.000 de ani, descoperit în România.
Avem la Târgoviște trei sferturi din piesele de artă descoperite în paleoliticul din România. Iată reperele unei realizări excepționale!
Și pentru că orice operă are un „părinte”, îi mulțumesc din suflet profesorului și prietenului Marin Cârciumaru, cel care a dat viață acestei bijuterii.
Acum, când privesc ce minune a ieșit, mă felicit pentru faptul că am crezut din prima clipă în acest proiect și l-am finanțat.
Toate fondurile cu care s-a realizat au fost asigurate de către Consiliul Județean Dâmbovița (peste 870.000 lei).
Nu-mi rămâne decât să vă invit pe toți, cu mic, cu mare, să treceți pragul acestui MUZEU UNIC ÎN ROMÂNIA. Am și curajul unei promisiuni, aceea că veți rămâne impresionați.
Vă așteaptă o călătorie în timp, în urmă cu peste 50.000 de ani!”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.