vin. ian. 10th, 2025

Un agent economic din Găeşti este suspectat că a comercializat mai multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au depistat un bărbat, de 41 de ani, suspectat de comerţ cu produse contrafăcute.

Cel în cauză este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi, deţinea în vederea comercializării articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 6 000 de lei, ce purtau însemnele unor mărci înregistrate.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că administratorul nu deţinea documente legale de provenienţă pentru bunurile descoperite.

Întrucât produsele erau susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la mărcile şi indicaţiile geografice.

Consumul de băuturi alcoolice, incompatibil cu activitatea de şofat !

În decursul a patru zile, poliţiştii rutieri au organizat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, îndeosebi a celor produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunilor, şase persoane au fost depistate în timp ce conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, una dintre acestea prezentând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate situaţiile, poliţiştii au procedat la reţinerea permiselor de conducere în vederea suspendării sau anulării dreptului de a conduce.

Exemplu:

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Pucioasa au depistat un tânâr, de 26 de ani, în timp ce conducea pe raza comunei Vulcana Băi un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia şoferilor în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice:

 Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere;

 Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani;

 De asemenea, pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie;

 Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani;

 În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Transportul de mărfuri şi persoane, verificat de poliţiştii rutieri ! În perioada 09-12 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi a Formaţiunilor de profil, au desfăşurat acţiuni pe linia verificării legalităţii transportului de mărfuri şi persoane.

Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 72 960 de lei.

10 dintre şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 37/2007 privind perioadele de conducere şi odihnă a conducătorilor auto şi utilizarea tahografului.

Totodată, au fost constatate nereguli conform H.G 69/2002 referitoare la transportul rutier de marfă.