mie. oct. 23rd, 2024

“Potrivit principiului transparentei decizionale in administratia publica, in calitate de consilier local, continuu activitatea de informare a targovistenilor cu privire la hotararile luate de Consiliul Local Targoviste cu impact semnificativ pentru comunitatea locala.

Ieri, 31.10.2013, a avut loc sedinta ordinara a consiliului local Targoviste aferenta lunii octombrie, in cadrul careia au fost dezbatute si aprobate cateva proiecte de hotarare importante pentru comunitatea locala.

a). Inca de la inceput as vrea sa mentionez ca Partidul Social Democrat s-a declarat ferm impotriva proiectului de hotarare in urma caruia au fost majorate nejustificat tarifele pentru transportul urban de călători în Municipiul Târgovişte, hotarare potrivit careia un bilet cu o calatorie va costa incepand de astazi 2 lei, in loc de 1,5 lei, un abonament lunar cu două călătorii pe zi va costa 78 lei, in loc de 55 lei, iar un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii va costa 100 lei, in loc de 80 de lei, cum era pana acum.

Din pacate, prin votul comun al PDL, PNL si PP-DD, fara o dezbatere publica prealabila in conditiile legii privind transparenta decizionala in administratia publica, in pragul iernii si fara a avea la baza o justificare coerenta a majorarii de tarif, proiectul de hotarare a fost aprobat, tarifele au fost majorate, prin urmare operatorul de transport isi mareste substantial veniturile, fara ca cineva sa verifice daca acesta si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul de delegare a gestiunii in baza caruia opereaza serviciul de transport.

In consecinta, targovistenii urmeaza sa plateasca, pentru acelasi serviciu, tarife mai mari decat in orase cu o retea rutiera mult mai consistenta, cum ar fi Craiova sau Ploiesti, unde costul unei calatorii nu depaseste 1,6 lei.

Fata de aceasta situatie, consider ca este obligatorie schimbarea modalitatii de gestionare a serviciului public de transport urban de calatori, astfel incat autoritatea administraţiei publice locale sa îşi asume nemijlocit prestarea serviciului de transport public local şi toate sarcinile şi responsabilităţile privind organizarea, coordonarea, exploatarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciului de transport public local, precum şi administrarea sistemului de utilităţi publice aferente, serviciul urmand sa fie gestionat direct, prin intermediul unui operator de transport rutier din structura proprie a municipalitatii!

b). Un alt proiect de hotarare, sustinut si de noi de aceasta data, a fost cel prin care au fost desemnati reprezentanţii Consiliului Local Municipal Târgovişte în consiliile de administraţie ale tuturor unităţilor şcolare din Municipiul Târgovişte, prin aceasta fiind surmontate dificultatile de functionare semnalate la nivelul institutiilor de invatamant din cauza lipsei de implicare a vechilor membri ai consiliilor de administraţie.

c). Tot in sedinta ordinara de ieri s-a dispus si aprobarea accesului gratuit al copiilor cu dizabilități fizice și intelectuale și al voluntarilor ce-i însoțesc la Bazinul de Înot, în fiecare zi de joi, între orele 12,00-14,00.

Va multumesc pentru interesul aratat si astept opiniile si sugestiile dumneavoastra!”, spune Cristian Stan, liderul PSD Târgovişte.