lun. ian. 13th, 2025

Reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu profil panificaţie, cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, comercializării şi transportului de produse cerealiere, de panificaţie şi morărit.

La acţiune au participat şi reprezentanţi din cadrul I.T.M şi D.S.V.S.A Dâmboviţa.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au constatat faptul că între rapoartele de producţie şi stocul faptic de mărfă există o diferenţă în plus de 2120 de franzele.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a reprezentanţilor societăţii comerciale, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar cantitatea de 2120 de franzele a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, specialiştii din cadrul D.S.V.S.A Dâmboviţa au constatat deficienţe privind respectarea normelor sanitar-veterinare, motiv pentru care au aplicat o sancţiune, în valoare de 2000 de lei, conform HG 94/2005.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale faţă de reprezentanţii societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9 lit.b din Legea 241/2005.

Peste 30 de autovehicule destinate transportului de elevi au fost verificate de poliţiştii rutieri

Poliţia rutieră dâmboviţeană a desfăşurat o serie de activităţi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii rutieri au verificat aspecte în ceea ce priveşte valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie, deţinerea de către conducătorii auto a unui certificat de competenţă profesională şi categoria corespunzătoare a permisului de conducere cât şi valabilitatea acestuia.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, din care 2 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 1 pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare .

Totodată, reprezentanţii poliţiei rutiere au instruit peste 60 de conducători de autovehicule cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Siguranţa elevilor, o prioritate a poliţiştilor dâmboviţeni !

La nivelul judeţului există un număr de 573 de unităţi de învăţământ, aflate în aria de competenţă a poliţiştilor dâmboviţeni.

Dintre acestea, 316 sunt grădiniţe (52 situate în mediul urban şi 264 în mediul rural ), 227 şcoli generale ( 28 în mediul urban şi 199 în mediul rural) şi 30 licee şi colegii.

Pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Peste 140 de poliţişti dâmboviţeni au acţionat pentru menţinerea unui climat de siguranţă în zona unităţilor de învăţământ, 27 de patrule fiind prezente în mediul urban şi 66 în mediul rural.

Poliţiştii dâmboviţeni au beneficiat şi de sprijinul efectivelor de jandarmi şi poliţie locală.

Fiecare unitate de învăţământ a fost inclusă în responsabilitatea unui poliţist cu atribuţii pe linia monitorizării, în permanenţă, a evenimentelor din zonă şi asigurării ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, în urma discuţiilor purtate cu conducerea unităţii de învăţământ, poliţiştii au luat cunoştinţă de problemele cu care se confruntă instituţia, în vederea analizării cauzelor şi împrejurărilor favorizante pentru remedierea acestor aspecte.

Poliţiştii au desfăşurat un număr de 130 de activităţi preventive, constând în discuţii interactive cu cadrele didactice, părinţii şi elevii.

Efective din cadrul structurilor de prevenire, poliţie rutieră şi ordine publică au furnizat informaţii elevilor atât pe linia prevenirii delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor cât şi în ceea ce priveşte răspunderea penală şi contravenţională a acestora.

Activităţile preventive desfăşurate de poliţişti rutieri au avut drept scop transformarea copiilor în cetăţeni responsabili şi conştienţi de riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de circulaţie.

În ceea ce priveşte absenteismul şcolar, în această perioadă, structurile de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au organizat 28 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen.

Considerând faptul că prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie pentru minorii autori de fapte de natură penală sau contravenţională pot determina formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delicvente, poliţia dâmboviţeană va continua astfel de activităţi.