lun. oct. 28th, 2024

Polițiștii specializați în investigații criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru proxenetism

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 25 de ani, din Titu, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

Pentru administrarea probatoriului în cauză, polițiștii, împreună cu luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară, fiind descoperite și indisponibilizate mai multe înscrisuri și sisteme informatice.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada iunie 2021-iunie 2024, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției, pe teritoriul Germaniei, de către o tânără de 21 de ani, fiind obținute foloase patrimoniale în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Cercetările sunt continuate, urmând ca bănuitul să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.