lun. oct. 28th, 2024

Investigații efectuate pentru tentativă la infracțiunea de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice

Ca urmare a probatoriului administrat de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, a fost documentată activitatea infracțională a unui bărbat, de 39 de ani, din comuna Corbii Mari.

Acesta este cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 27 octombrie a.c., față de bănuit a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar, în aceeași zi, a fost prezentat magistraților, pe numele bărbatului fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Investigațiile efectuate au relevat faptul că, data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 18:10, bănuitul, în timp ce s-ar fi aflat în proximitatea unei societăți comerciale, de pe raza comunei Corbii Mari, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat fizic un bărbat cu un obiect ascuțit-tăietor (cuțit), părăsind locul producerii incidentului.

Ulterior, la aceeași dată, pe fondul unei șicanări în trafic produse pe DN 61, în proximitatea societății comerciale, pe raza comunei Corbii Mari, ar fi agresat fizic și o femeie.

Totodată, prin faptele sale, bănuitul ar fi tulburat ordinea și liniștea publică.

Pentru documentarea activității infracționale, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale, la domiciliul bărbatului a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară.

Cercetările continuă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de lege.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.