mie. oct. 23rd, 2024

Într-o postare publicată pe pagina sa de socializare, deputatul USR Daniel Blaga, acuză o politizare excesivă a învățământului dâmbovițean.

Acesta menționează că, prin această practică este încălcată însăși autonomia universitară :” PSD a preluat controlul și asupra instituțiilor de învățământ superior din Dâmbovița, iar Universitatea “Valahia” din Târgoviște este acum cea mai politizată din țară. Rectorul Corneliu Sălișteanu, fost subprefect PSD, Președinta Senatului universității Claudia Gilia, fostă prefect PSD și vicepreședintele Senatului universității Agnes Terezia Erich, consilier local PSD, candidează pe listele PSD la alegerile parlamentare. La fel și Adrian Țuțuianu, fostul președinte PSD Dâmbovița, care candidează la București.

În plus, un fost decan al secției din Teleorman a Universității “Valahia” candidează tot din partea PSD.

Această politizare masivă ignoră autonomia universitară și caracterul apolitic al educației superioare, transformând funcțiile publice în instrumente de partid, plătite din fonduri publice. PSD ne duce înapoi spre un sistem de partid unic și control total. Asta ne dorim pentru viitorul nostru?”