mar. oct. 8th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Aproximativ 120 kg de pește au fost confiscate de jandarmii dâmbovițeni în târgul săptămânal de la Băleni

Jandarmii dâmbovițeni au depistat, duminică, 6 octombrie a.c., o persoană care oferea spre vânzare pește din autoturismul proprietate personală în târgul săptămânal din localitatea Băleni.

Jandarmii au confiscat cantitatea de 118 kg de pește din speciile crap, caras și novac, iar bărbatului, în vârstă de 30 de ani, i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente de proveniență, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176 din 2024 a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii. 

Autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat, iar actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Cantitatea de pește a fost reținută de către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, ulterior aceasta fiind predată pentru distrugere Primăriei Comunei Băleni. 

Reamintim cetățenilor următoarele prevederi legale: 

– comercializarea fără documente de proveniență a peștelui constituie infracțiune;

– documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării;

– prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, bon fiscal, aviz de însoțire a mărfii, documentele vamale sau orice alte documente stabilite prin lege.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul