mar. oct. 8th, 2024

Primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu, mobilizează comunitatea pentru a ajuta o familie cu multe greutăţi.

“M-au impresionat enorm. Vă rog pe cei cu suflet mare să îmi fiţi alături”, a spus edilul.

Este vorba despre o familie cu patru copii, care a trecut prin multe necazuri.

Primarul Radu Georgescu a aflat de drama lor şi nu a stat pe gânduri, a început să îi ajute cu tot ce poate.

Oamenii locuiau alături de copiii lor doar într-o cameră, fără bucătărie sau toaletă, în condiţii grele.

Edilul a promis că le va ridica o căsuţă şi s-a ţinut de cuvânt.

Cu ajutorul oamenilor inimoşi, cei 6 membri ai familiei se bucură acum de trei camere, dar încă au nevoie de sprijin pentru a termina baia şi să li se monteze o centrală pe lemne.

“Nu știu câți dintre voi vă mai amintiți de copiii care în luna mai au avut o problemă medicală severă ajungând cu toții la spital la București, inclusiv părinții fiind internați mai bine de 2 săptămâni!

În acel moment de cumpănă m-am hotărât împreună cu câțiva prieteni, pe care o să vi-i prezint la momentul potrivit, să le facem condiții optime de trai, pentru că toată viața au trăit în sărăcie, neajunsuri, probleme, care încet, încet, le-au agravat situația.

I-am găsit atunci pe toți 6 într-o singură cameră, fără apa curentă, fără toaletă în casă, fără bucătărie, fără nimic din ceea ce pentru noi sunt lucruri firești. 4 copii minori, 2 mici 10-12 ani, 2 mari 16-17 ani. Până și doctorii de la București au rămas impresionați de povestea lor și m-au rugat sa fac tot ce pot pentru ai ajuta. Și asta am și făcut.

Am plecat de la nimic, practic, de la o cameră, si aia goală, la o căsuța cu 3 camere acum, împărțind asa cum era și normal fetele într-o cameră, băieții în alta, iar părinții separat.

Am reușit cu ajutorul vostru să le ridicăm o casă micuță dar mai mult decât suficientă pentru ei, o baie care încă este în lucru, apă curentă, și sper în curând să le punem și o centrală veche pe lemne.

Cel mai greu cred ca a fost să vă conving că trebuiesc ajutați, mulți dintre voi preferând să îi judece pentru greșelile părinților, dar eu cred cu tărie ca fiecare copil merită o șansă la o viață liniștită.

Vă spun sincer ca pe mine m-au impresionat enorm când erau în spital și plângeau după părinți iar părinții nu știau dacă sunt bine, ce se întâmplă cu ei. Sunt părinte, nu as vrea sa trec vreodată prin asa ceva.

Acum, am ajuns aproape la finalul lucrării însă mai avem nevoie de putini bani pentru a le amenaja baia, bucătăria, o centrală, lucrurile minime pentru supraviețuire. Va rog pe cei cu suflet mare sa îmi fiți alături și să facem un mare bine acestor copii, inteligenți, cuminți, frumoși, sănătoși dar mai ales sa fiți asa cum v-am obișnuit decând am ajuns primar în Gura Foii : UNIȚI la necazuri, APROPIAȚI când e nevoie, o mare FAMILIE .

Va las pozele cu casa de la începuturi pana în prezent. Sunt mândru că îmi sunteți alături de fiecare dată când va solicit!”, a transmis primarul Radu Georgescu.