sâm. dec. 21st, 2024

30 de tone de deșeuri reciclabile au fost confiscate, ieri, și s-au dat amenzi de 310 mii de lei, după razia de la Bălteni, în Conțești.

De asemenea, 15 locuințe au rămas fără energie electrică după ce proprietarii s-ar fi branșat ilegal la rețea.

Aproape zi de zi, cei aflați în trafic surprind norii negri de fum, lângă podul de la Bălteni, în urma arderilor ilegale a deșeurilor.

Situația persistă de mult timp, iar autoritățile par neputincioase în fața fenomenului infracțional din Conțești.

”Rezultatele acțiunii din satul Bălteni, județul Dâmbovița

În dimineața de 27 septembrie, în comuna Conțești, sat Bălteni, Poliția Română a desfășurat o acțiune cu efective mărite, tip “Razie”, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au efectuat controale la 9 agenți economici cu privire la respectarea legislației în domeniul protecției mediului, aceștia având ca obiect de activitate colectarea materialelor reciclabile-deșeuri feroase/neferoase.

Au fost aplicate și 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 310.000 lei, fiind indisponibilizate 30 de tone de deșeuri reciclabile.

De asemenea, au fost efectuate verificări pentru combaterea și descoperirea faptelor de furt de energie electrică, în acest sens fiind întocmite 15 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt după ce au fost identificate mai multe locuințe racordate direct la rețeaua de energie electrică prin instalații clandestine cu scopul de a ocoli echipamentele de măsurare. Precizăm că cele 15 imobile au fost debranșate.

La activitățile organizate au fost angrenați polițiști de la structurile de investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică și rutieră, care au acționat alături de jandarmi, reprezentanții unui furnizor de energie electrică și comisari de la Comisariatul General al Gărzii de Mediu. Menționăm că un control similar a fost efectuat și în comuna Aninoasa, la un agent economic ce are ca obiect de activitate demontarea/dezmembrarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz în vederea recuperării materialelor.

Astfel, au fost identificate 190 de caroserii sau elemente mari de caroserie depozitate direct pe sol, cu greutatea de aproximativ 42.500 de kilograme, care au fost indisponibilizate. În această situație, în cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase”, a precizat IPJ Dâmbovița.