mar. oct. 8th, 2024

Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri

Efective ale poliției rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și de la Direcția Rutieră au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județul Dâmbovița.

În urma verificărilor efectuate pe raza județului, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 193 de sancțiuni contravenționale, dintre care 92 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru lipsa documentelor obligatorii, 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 33 pentru defecțiuni tehnice. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 89.250 de lei.

Totodată, pentru că au pus în pericol siguranța participanților la trafic, față de 21 de conducători auto a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce. De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul unui vehicul și au fost constatate 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Acțiunile în domeniul siguranței rutiere vor continua.

sursa: IPJ Dâmbovița