mar. oct. 8th, 2024

Sunt percheziţii, în această dimineaţă, în Târgovişte, după încăierarea care a avut loc pe strada căpitan Tudorică Popescu, luna trecută.

Anchetatorii au descins la două adrese şi vor aduce patru oameni la audieri.

În urma scandalului din stradă, mai multe persoane au fost reţinute, precizează Poliţia Dâmboviţa.

Percheziții domiciliare în municipiul Târgoviște

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală.

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața zilei de 27 septembrie a.c., polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul Târgoviște. De asemenea, vor fi puse în executare patru mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.

Investigațiile se desfășoară după ce, la data de 21 august a.c., pe strada Cpt. Tudorică Popescu din Târgoviște, pe fondul unui conflict spontan, mai multe persoane s-ar fi agresat fizic reciproc și cu obiecte contondente, iar prin faptele acestora ar fi tulburat ordinea și liniștea publică. În aceeași cauză penală instrumentată, pe bază de ordonanță, la data de 28 august a.c., un bărbat de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, iar, la data de 23 august a.c., alți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 18 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonare procurorului de caz, pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a adăugat IPJ.