vin. oct. 18th, 2024

Educație media prin film documentar – la Biblioteca Orășenească Titu, cu proiecții și activități inedite pentru publicul larg

În perioada 26 septembrie – 8 octombrie, Asociația One World Romania și centrul de resurse și educație media Mediawise Society revin în bibliotecile publice din județul Dâmbovița în cadrul proiectului „Documentare la bibliotecă – Educaţie media prin film documentar”.

Inițiativa face un pas asumat pentru a crește competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar ca material didactic. Totodată, parteneriatul celor două organizații cu bibliotecile din țară este un efort de lungă durată de a îmbogăți activitatea bibliotecilor, activându-le ca centre culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

Astfel, joi, 26 septembrie 2024, Biblioteca Orășenească Titu, vă invită la Casa de Cultură din Titu Târg, între orele 16:00 – 18:00, în cadrul proiecției ” Între revoluții” de Vlad Petri, România, Croația, Qatar, Iran , 2023.

În paralel cu proiecțiile, se va organiza un atelier interactiv de educație media, oferind publicului oportunitatea de a înțelege mai bine ce înseamnă un film documentar despre drepturile omului. Atelierul va explora rolul acestui film, scoțând în evidență probleme importante ce abordează subiecte sensibile, dar și modul în care realizatorii reușesc să facă acest lucru prin tehnici cinematografice. Activitățile vor încuraja colaborarea, reflecția și dezbaterea între participanți.

Va fi alături de participanți, doamna Nicoleta Fotiade, expertă – formatoare în domeniul educației media, președinta Asociației Mediawise Society.

Vă așteptăm cu drag!

Bibliotecar – formator, Grigorescu Nicoleta Liliana